VIDEO Prinşi la grătar noaptea cu drona. Petrecăreţii, locuitori ai celebrei comune Pătrăuţi, aflate în carantină totală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecăreţii descoperiţi noaptea la grătar în comuna suceveană Pătrăuţi FOTO Ştiri Suceava
Petrecăreţii descoperiţi noaptea la grătar în comuna suceveană Pătrăuţi FOTO Ştiri Suceava

16 locuitori ai comunei sucevene Pătrăuţi, localitate aflată în carantină totală au fost prinşi la o petrecere nocturnă în aer liber. Oamenii au fost descoperiţi la grătar cu ajutorul unei drone a MAI, dotată cu o cameră de termoviziune.

Grupul era format din 16 persoane, una fiind minoră. Este vorba despre localnici ai deja celebrei comune Pătrăuţi, din judeţul Suceava.

Potrivit monitorulsv.ro, grupul a fost observat cu ajutorul camerelor de termoviziune, care au depistat focul aprins pentru grătar. ”O parte dintre ei erau şi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar petrecerea nocturnă nu o vor uita prea repede. 15 dintre ei au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 30.000 de lei, pentru părăsirea zonei de carantină şi încălcarea restricţiilor de circulaţie, iar a 16-a persoană, un minor în vârstă de 15 ani, a fost avertizată verbal”, transmit sursa citată.

În imaginile surprinse cu ajutorul unei drone se observă mai multe persoane care stau în jurul unui foc. Unii dintre petrecăreţi purtau măşti de protecţie. În apropierea grătarului sunt parcate mai multe maşini.

În urmă cu o săptămână, 30 de localnici din Pătrăuţi au părăsit comuna pentru a ajunge la Cluj, de unde au zburat cu un avion în Germania, la cules de sparanghel. Sătenii aveau asupra loc adeverinţe eliberate de primarul comunei cu care sperau să demonstreze că n-au COVID-19. Primarul şi localnicii s-a ales cu  dosar penal pentru zădărnicirea bolilor.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat că a demarat o anchetă în acest caz şi că zona carantinată a Sucevei va fi supravegheată cu ajutorul unei drone care are camere de termoviziune.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite