Oligarhul rus care controlează concernul Art Oil, implicat în procesul penal al primarului din Slobozia. Acesta a fost citat să depună mărturie în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Benzinăriile Art FOTO: art-oil.com
Benzinăriile Art FOTO: art-oil.com

Controversatul magnat rus Safin Rishat, considerat fondatorul imperiului Luck Oil, a fost citat de Judecătoria Slobozia să participe la procesul primarului oraşului, Alexandru Stoica. Edilul a fost trimis în judecată pentru că a semnat autorizaţiile de construcţie pentru o benzinărie a Art Petrol Service, una din firmele controlate de oligarhul Rishat.

Potrivit informaţiilor compania ArtOil, care deţine acţiuni la Art Petrol Service a intrat pe piaţa carburanţilor din România în anul 2013. Societatea este controlată de Safin Rishat, unul dintre cei mai bogaţi oameni ai Rusiei zilelor noastre. Magnatul rus a fost considerat de nenumărate ori fondatorul imperiului Luck Oil. 

Tot în anul 2013, atunci când compania rusească ajungea în România, a fost deschisă şi benzinăria Art de la Slobozia. Maniera în care s-a construit această benzinărie a făcut obiectul unui dosar penal în care inculpat este Alexandru Stoica, primarul oraşului, alături de alţi trei funcţionari din cadrul Primăriei Slobozia. 

Cazul a fost anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia care-i acuză pe primarul Stoica şi pe oamenii lui de fals intelectual. Concret, anchetatorii susţin că au emis ruşilor de la ArtOil autorizaţia de construcţie pentru benzinărie, înainte de a avea toate avizele necesare demarării acestui proiect. 

Rishat chemat în instanţă

La penultimul termen al procesului în care primarul Sloboziei este acuzat de fapte penale, instanţa a decis să-l citeze pentru explicaţii suplimentare pe oligarhul rus, Safin Rishat. Potrivit încheierii de şedinţă, judecătorii au apreciat faptul că se impune „recitarea beneficiarului ART PETROL SERVICE SRL şi a noului administrator al acesteia SAFIN RISHAT”.

Deocamdată nu se ştie exact dacă acesta s-a prezentat în faţa magistraţilor din Slobozia pentru a lămuri toate aspectele juridice în baza cărora firma pe care o reprezintă a obţinut autorizaţiile ilegale emise de Primăria Slobozia. 

Primele condamnări în dosarul edilului

Între timp, judecătorii au emis şi primele condamnări în dosarul edilului Sloboziei. Este vorba despre pedeapsa de 10 luni închisoare cu amânarea executării, emisă pe numele Aureliei Aionesei Esterka, fosta arhitectă a Primăriei Slobozia.

Esterka a fost acuzată că a susţinut activitatea infracţională a primarului Alexandru Stoica, semnând autorizaţiile ilegale, necesare construcţiei benzinăriei Art de la Slobozia. Aceasta a preferat însă să recunoască toate acuzaţiile precizând faptul că a fost determinată să semneze hârtiile ilegale. a

Citiţi şi:

Alexandru Stoica, primarul Slobozia este urmărit penal. Procurorii îl acuză de fals intelectual

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite