FOTO VIDEO Grindină cât bobul de mazăre la Reşiţa UPDATE 2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologii au anunţat cod portocaliu de vijelii şi grindină pentru Caraş-Severin, cod ce s-a confirmat în jurul orei 16

UPDATE ora 8.00

În jurul orei 2 dimineaţa cele 5 localităţi au fost reconectate la reţeaua de energie electrică.

UPDATE ora 20

Codul portocaliu de furtuna a cauzat ruperea cablurilor de alimentare cu energie electrica, in localitatile Calnic, Moniom, Obreja, Glimboca, Var care la ora actuală, potrivit Enel Electrica Banat, nu au energie electrică.

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din Caraş-Severin, zona localitatilor Dalboset, Bozovici, Carasova, Anina, Teregova, Domasnea, Mehadia, Resita. Acestea au şi fost confirmate, în aceste zone având loc averse de ploaie cu caracter torential care au depasit 40 l/mp, grindină de dimensiuni medii si mari, intensificari de vant si cu aspect de vijelie, descarcari electrice.

La Reşiţa, în doar 10 minute, grindina cat bobul de mazare. Furtuna a blocat practic aproape toţi pietonii din Oraş, care au ieşit cu încălţăminte de vară, iar cantitatea mare de apă căzută a format străzile în veritabile bălţi.

Deşi mărimea bobului de grindină a fost comparabilă cu cea a bobului de mazăre până la această oră n-au fost semnalate dereglări majore ale traficului, deşi datorită ploii puternice prin municipiu s-a circulat extrem de greu. De asemenea, încă nu avem o evaluare a pagubelor făcute de grindină agricultorilor însă ştim că o celulă de criză funcţionează deja la sediul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic“ al judeţului Caraş-Severin sub coordonarea prefectului Silviu Hurduzeu, comisie care va inventaria zilele viitoare şi pagubele produse de grindină culturilor agricole, în urma raportărilor făcute de Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă.

Judeţul se află încă sub cod portocaliu.

CITEŞTE ŞI:

COD GALBEN de inundaţii pe 7 râuri din Caraş-Severin

Avertizare de fenomene meteo periculoase pentru luni şi marţi în Caraş-Severin UPDATE 2

UPDATE Cod galben de furtună, vânt puternic şi căderi de grindină pentru 15 judeţe din ţară

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite