Dulciuri expirate de o lună, cadou de la primărie pentru copii. Biscuiţii vechi, însoţiţi de o felicitare pe care scria: „Să fiţi sănătoşi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul pentru Protecţia Consumatorului a declanşat, luni, o anchetă în oraşul prahovean Urlaţi după ce copiii care au participat la festivităţile dedicate lor de 1 Iunie au primit în dar dulciuri cu termen de valabilitate expirat. Cadourile au fost împărţite de primăria din localitate.

Ancheta a fost declanşată  după ce mai mulţi părinţi s-au plâns că în punga primită de la Primărie de către copii cu ocazia zilei de 1 iunie au găsit pachete de biscuiţi expirate încă din luna aprilie.

Revoltaţi, oamenii  au postat pe Facebook fotografii cu ambalajele dulciurilor cu termen de valabilitate depăşit, dar şi cu felicitarea care însoţea cadoul şi pe care scria, printre altele, urarea ”Să fiţi sănătoşi, copii”

Inspectorii pentru protecţia consumatorilor Prahova s-au autosesizat şi au început verificările. Corneliu Buzu, inspector şef al OPC Prahova a declarat pentru ”Adevărul” că în cursul zilei de luni, o echiă de inspectori se va deplasa la Urlaţi pentru a face verificări în acest caz.

Din primele verificări se pare că distribuitorul de la care autorităţile din Urlaţi a cumpărat dulciurile destinate copiilor este o societate cu sediul în localitatea Boldeşti Scăieni.  Potrivit unor surse apropaite de anchetă se pare că dintr-un lot de câtea sute de pachete de biscuiţi, câteva zeci erau expirate din luna aprilie şi din luna mai.

La rândul său, Marian Măchiţescu, primarul oraşului Urlaţi a postat un mesaj pe contul său de facebook în care îşi cere scuze personal pentru incident.

Totodată, edilul a ţinut să precizeze că angajaţii primăriei care s-au ocupat de distribuirea cadourilor pentru copii au venit sepcial la serviciu în timpul lor liber şi nu au reuşti să verifice cele 8000 de pachete dăruite celor mici.

”Referitor la incidentul de pe data de 1 Iunie în care s-au constatat ca au fost un lot de biscuiţi cu termenul de valabilitate expirat, îmi cer scuze personal. Voi lua legătura cu OPC-ul luni, ca cei care au furnizat produsele sa răspundă. Menţionez ca sponsorii nu au nicio vina. Salariaţii primăriei au venit din timpul liber, pentru a pune produsele în pungi şi nu au avut cum să verifice fiecare produs în parte pentru că au fost peste 8000 de buc. Vă mulţumesc pentru sesizări şi fiţi siguri ca cei vinovaţi vor raspunde!”,  a scris primarul din Urlaţi pe contul său de Facebook.

Imagine indisponibilă
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite