Bărbatul care a protestat singur în centrul Piteştiului: “Am ieşit în stradă pentru normalitate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă, în ultimele seri, la Piteşti s-au strâns doar câteva zeci de manifestanţi, protestatarii anti-Guvern au ţinut să arate că sunt alături de miile de oameni care încă mai ies în stradă în întreaga ţară şi că împărtăşesc aceleaşi revendicări. Marţi, mitingul din Piaţa Milea a început cu un singur protestatar.

UPDATE Ora 21.30  Mihai Stănică are 39 de ani şi nu a lipsit de la proteste decât ieri, când n-a avut cu cine să-şi lase cei doi copii. Duminică a protestat în Piaţa Victoriei din Bucureşti iar azi, în Piaţa Vasile Milea din Piteşti. La ora 18, a ajuns în faţa Prefecturii şi şi-a dat seama că e primul iar mai bine de un ceas, şi singurul protestatar. A ţinut sus pancarta cu cele două mesaje ale sale: “România, trezeşte-te” şi „Piteştiul e sluga PSD” şi a aşteptat. 
 

“Timp de o oră şi jumătate am fost singur, dar nu mi-a părut rău. M-am bucurat când au început să mai apară, chiar dacă astăzi este Valentines’s Day. Am ieşit în stradă pentru normalitate, pentru un nou început, pentru a  vedea o reformare a clasei politice. 27 de ani în care ai avut ocazia să faci ceva şi n-ai făcut sunt suficienţi. Am mai avut experienţa asta cu un singur om şi a fost  vorba de dictatură. Acum s-au adunat chiar mai mulţi ani decât a stat Ceauşescu la putere. De la Revoluţie sunt 27 de ani  şi încă mai văd figuri foarte vocale precum Tăriceanu, pe care-l ştiu din 90. Părerea mea e că a fost suficient. Nu cred că mai era nevoie de experienţa regimului trecut, ca să fim conduşi de aceiaşi oameni pe o perioadă atât de lungă", a declarat pentru Adevărul, Mihai Stănică. 

Abia după ora 19,30, au început să i se alăture şi alţi protestatari. Printre ei şi soţia. În total, 20 de oameni au luat parte la marşul tăcerii din această seară.

"O să ne oprim din proteste când o să vedem demisia primului ministru, formarea unui alt guvern, cu un alt prim ministru, poate chiar cu păstrarea unora din actualii miniştri. Domnul Iordache deja a plecat, dar exemplul lui trebuie urmat şi de alţii. În primul rând de cei trei pioni principali, Dragnea Tăricenu şi Grindeanu. Când vor lăsa în faţă  oamenii care chiar pot să facă ceva pentru ţara asta, atunci am considera că se începe o reformare”, a mai spus Mihai Stănică. 

   

image

Ora 18.OO Piteştenii îşi dau, neoficial, întâlnire la miting şi de Valentine's  Day

Deşi mitingurile de la Piteşti nu mai au autorizaţie, oamenii reuşesc să se coalizeze pe site-urile de socializare şi să se adune, în fiecare seară, în centrul oraşului.

„Ce facem oameni buni? Ne răpun jigodiile de politicieni hoţi ce vor să ne conducă destinele? Îi lăsăm? Ieşim diseară în Piata Milea? (...) Ma gândeam la un protest mut, doar mesaje scrise, ce ziceţi? Rămâne pentru 19:30?”, a scris, astăzi, pe pagina sa de Facebook, unul dintre protestatari, care anunţă că îşi împarte seara de Valentine's  Day între miting şi soţie.

„La 19:30 mă duc la un ceai, în locul deja ştiut. Altfel risc să intru în sevraj de psihotronice”, scrie şi o piteşteancă pe pagina sa de Facebook.
 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite