O femeie a murit pe stradă la Iaşi după un stop cardiac. Niciun trecător n-a ştiut cum să-i facă manevrele de resuscitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 64 de ani şi-a pierdut viaţa pe o stradă din Iaşi, după ce a intrat în stop cardiac. Medicii spun că nicio persoană dintre cele care au văzut-o câzând n-a ştiut să-i acorde prim-ajutor, iar atunci când echipajul medical a ajuns a fost prea târziu.

Începerea manevrelor de resuscitare cât mai repede ar fi putut s-o ţină în viaţă pe femeie până la sosirea ambulanţei, susţin doctorii, care-i încurajează pe oameni să înveţe câteva tehnici de prim-ajutor sau să aibă curajul să intervină asistaţi prin 112. 

„Pacienta a făcut stop cardio-respirator, iar echipajul medical care s-a deplasat la faţa locului a început să o resusciteze imediat. Nu a fost însă nimeni pe stradă, care să ştie să facă aceste manevre şi să o ajute până a venit echipajul. Toată lumea ar trebui să ştie cum să acorde primul ajutor sau măcar să urmeze instrucţiunile pe care le primesc prin telefon. Nimeni nu şi-ar dori să cadă pe stradă şi să nu aibă cine să-l ajute”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.

În cazul unui stop cardio-respirator, un factor decisiv care poate salva viaţa celui bolnav este rapiditatea cu care sunt începute manevrele de resuscitare.

Citiţi şi:

Gazul ilariant va fi folosit în Iaşi pentru a reduce durerile naşterilor naturale

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite