Justiţia gălăţeană consideră că pentru mutilarea unei fetiţe de şapte ani vinovaţii nu trebuie să plătească

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Galaţi a confirmat marţi, 15 martie, decizia de neîncepere a urmăririi penale pronunţată de Parchet în cazul accidentului suferit de Amanda Ciobanu.

Reamintim că fata a fost victima unui groaznic accident în data de de 3 ianuarie 2007. Amanda era împreună cu mama, tatăl şi fratele său într-o staţie de maxi-taxi din cartierul gălăţean Micro 18, când o parte din hidroizolaţia acoperişului blocului, G6A, s-a desprins şi căzut peste fetiţa, care atunci avea şapte ani.

„Nu am mai apucat să o ferim. Fratele Armandei se juca printre maşini cu un alt copil. Cred că dacă nu s-ar fi întâmplat asta, acoperişul l-ar fi lovit şi pe el", ne-a declarat Flori Ciobanu, mama Amandei.
Urmările accidentului asupra fetiţei au fost îngrozitoare: faţa Amandei a fost desfigurată, oasele piciorului şi clavicula i-au fost rupte, iar o bucată de creier i-a fost distrusă.

A urmat un adevărat calvar pentru părinţii Amandei Ciobanu, care s-au înglodat în datorii pentru a plăti numeroasele internări în spitale, analize şi drumuri la Bucureşti.

Nenorocirea care a lovit familia Ciobanu nu i-a impresionat nici pe procurori, nici pe judecători.
În 2010, după trei ani de cercetări, Parchetul decide că nu există vinovat pentru vătămare corporală din culpă, accidentul datorându-se unui eveniment fortuit.

Tatăl Amandei a atacat decizia la Judecătoria Galaţi, dar magistraţii au ajuns ieri la aceeaşi concluzie: nu există vinovat. "Vreau să dea o decizie, să facem recurs, iar dacă nici la instanţa superioară nu ni se face dreptate, ne vom adresa la CEDO", ne-a declarat dezamăgit Robert Ciobanu.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite