Fost consilier judeţean din Galaţi, condamnat la închisoare după ce a comis şapte fapte penale în mai puţin de doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Necazurile lui Mircea Cadar au apărut după condamnarea fiului său la 27 de ani de închisoare Foto: www.viata-libera.ro
Necazurile lui Mircea Cadar au apărut după condamnarea fiului său la 27 de ani de închisoare Foto: www.viata-libera.ro

Mircea Cadar, fost membru al PDL Galaţi, a fost condamnat la sfârşitul săptămânii trecute la 2 ani şi 3 luni de închisoare cu suspendare de magistraţii Judecătoriei Galaţi pentru distrugere şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Fostul consilier judeţean a săvârşit şapte infracţiuni în mai puţin de doi ani, fiind condamnat definitiv pentru cinci dintre ele, însă judecătorii au decis în mod bizar să-i suspende pedeapsa rezultantă.

Fostul consilier judeţean Mircea Cadar şi-a pierdut complet busola după ce fiul său, Dan Cadar, a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru că şi-a omorât iubita de doar 18 ani. 

Comportamentul lui Mircea Cadar a început să lase serios de dorit, iar relaţiile în familia Cadar au devenit din ce în ce mai tensionate, culminând cu acte de violenţă şi ameninţări.

Aşa s-a ajuns ca Mircea Cadar să comită nu mai puţin de şapte infracţiuni în mai puţin de doi ani, fiind condamnat definitiv pentru cinci dintre ele, însă cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere. 

Asta deşi infracţiunile comise sunt extrem de grave, fiind vorba de şantaj, distrugere, lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase.

În perioada septembrie-octombrie 2014, Mircea Cadar i-a ameninţat în mai multe rânduri pe soţia sa, Ionica Cadar, şi pe fiul vitreg, George Gabriel Cadar, cu intenţia de a obţine de la aceştia diverse sume de bani. Fostul consilier judeţean a lovit-o pe soţia sa cu pumnii în luna septembrie 2014, provocându-i leziuni care au necesitat 17-18 zile de îngrijiri medicale. 

Totul a culminat pe 25 octombrie 2014, când Mircea Cadar a tăiat cauciucurile unui autoturism marca Mercedes, aparţinând SC Master Collect SRL Galaţi, firmă administrată de fiul vitreg George Gabriel Cadar. În aceeaşi zi, fostul consilier judeţean a ameninţat şi paznicii şi personalul care lucrează la restaurantul „Havana” din municipiul Galaţi, care aparţine tot fiului său.

Cu toporul la restaurant

Procurorii au stabilit că, pe 21 şi 25 octombrie 2014, Mircea Cadar a purtat fără drept într-o zonă publică un topor şi un cuţit, ameninţând personalul din restaurantul „Havana”.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe fostul consilier judeţean Mircea Cadar la o pedeapsă de doi ani de închisoare, cu suspendarea executării, pentru infracţiunile amintite. Mircea Cadar a fost obligat şi la 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

„Îmi doresc să mă împac cu familia, nu am dorit niciodată să le fac rău. Am trăit împreună 25 de ani şi tot ce îmi doresc este să îi am din nou alături”, ne-a declarat fostul consilier judeţean. 

Se pare că au fost doar vorbe în vânt, pentru că Mircea Cadar nu a reuşit să se ţină departe de problemele cu legea. Judecătoria Galaţi l-a condamnat pe fost consilier judeţean la sfârşitul săptămânii trecute la 2 ani şi 3 luni de închisoare, însă tot cu suspendarea executării, deşi acuzaţiile aduse de procurori sunt distrugere şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Instanţa a mai stabilit ca, pe parcursul termenului de supraveghere, Mircea Cadar să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi sau în cadrul Primăriei Municipiului Galaţi pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Galaţi.

S-a ajuns astfel la şapte fapte penale comise de Mircea Cadar, dar judecătorii consideră în continuare că acesta nu prezintă un pericol social suficient de mare, încât să justifice aplicarea unei pedepse cu executare. Instanţa a hotărât totuşi să îi interzică fostului consilier judeţean să  comunice şi să se apropie de soţia sa, Ionica Cadar, şi fiul său vitreg, George Gabriel Cadar, dar şi de membrii familiilor acestora (soţi, copii, părinţi).

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite