Explozie de solicitări la Serviciul de Ambulanţă. Medic: „Suntem sub asediu, ne aşteptăm la ce e mai rău!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambulanţele fac cu greu faţă numărului mare de solicitări, sursa: Arhivă
Ambulanţele fac cu greu faţă numărului mare de solicitări, sursa: Arhivă

Situaţie tot mai critică din cauza valului mare infecţii cu SARS-COV-2. La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi numărul solicitărilor a explodat, fiind înregistrate peste 300 în ultimele 24 de ore. Toate locurile sunt ocupate la ATI COVID, iar 11 persoane au decedat miercuri din cauza virusului.

Misiune dificilă pentru personalul medical de la Ambulanţă, care se confruntă în ultima perioadă cu o creştere explozivă a solicitărilor. Echipajele sunt chemate să meargă la cazuri COVID, dar şi pentru a face recoltări la domiciliu, în urma solicitărilor de testare. 

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi este record de solicitări, iar medicii susţin că sunt sub „asediu şi se aşteaptă la ce este mai rău”.

  

Numărul de solicitări a crescut vertiginos. Nu am avut niciodată atât de multe solicitări, practic numărul explodat. Avem 300  de solicitări într-o singură zi, este cel mai mare număr de solicitări din ultimii ani. Majoritatea este formată din persoane infectate cu COVID 19, persoane care au intrat în contact cu persoane infectate sau persoane care solicită testare”, explică dr. Mihai Polinschi, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Din cauza numărului mare de solicitări la Ambulanţă, personalul medical este nevoit să le trieze în funcţie de gravitate. 

„Noi pe o tură avem 24-25 de echipaje în tot judeţul. Din ultimele zile avem aproximativ 200 de solicitări neonorate. Le triem în funcţie de gravitate, nu avem altă variantă. Suntem sub asediu, ne aşteptăm la ce e mai rău”, spune dr. Mihai Polinshi.

Containere pentru triajul pacienţilor 

Situaţia este critică şi la Spitalul Judeţean Galaţi, unde toate paturile ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare critică, care necesită fie incubaţie, fie ventilaţie non invazivă sau oxigen la flux crescut. În ultimele ore au murit 11 persoane infectate cu SARS COV -2, iar mai multe unităţi medicale au solicitat containere pentru triajul pacienţilor.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Galaţi, în ultimele 24 de ore au fost raportate 11 decese. O singură era vaccinată împotriva SARS-COV-2. „Este vorba despre  11 pacienţi, şase femei de 39, 50, 54,69, 75 şi 77 de ani, şi de cinci bărbaţi de 68, 70, 41, 84 şi 88 de ani-confirmaţi cu SARS- COV 2. Zece dintre pacienţi nu erau vaccinaţi împotriva Covid-19. Femeia de 75 de ani, cu multiple comorbidităţi, era vaccinată cu Jhonson&Jhonson (31 august)”, au transmis autorităţile.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Galaţi au fost înregistrate 364 de noi cazuri de infecţii cu SARS-COV-2, 2. Au fost efectuate 1.325 de teste. 

Vă recomandăm şi: 

Niciun pat la ATI COVID Galaţi. Profilul pacienţilor: tineri, cu puţine afecţiuni şi nevaccinaţi

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite