Diplome pentru profesorii Facultăţii de Inginerie, în semn de recunoaştere şi preţuire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând din 2008, anual, în luna decembrie, Facultatea de Inginerie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi acordă diplome profesorilor venerabi şi colegilor care s-au retras din activitate pe parcursul anului în curs

Anul acesta, Consiliul Facultăţii de Inginerie a decis acordarea, în semn de recunoaştere şi preţuire,  Diplomei aniversare „Nicolae Beşchia” domnului profesor Alexandru Vasile, cu prilejul împlinirii vârstei de 80 de ani şi, respectiv, a Diplomei de fidelitate „Alexandru Guţu”, cu ocazia retragerii din activitate, profesorilor Tănase Panait, Ovidiu Dima, Eugen Ghiţă şi Gabriel Neniţă.

Prof. dr. ing. Tănase Panait a fost Decanul Facultăţii de Mecanică între anii 2000 şi 2008, perioadă în care a avut importante contribuţii la dezvoltarea învăţământului superior ingineresc la Galaţi. 

Prof. ing. Alexandru Vasile, în cei 47 de ani de activitate didactică, în cadrul catedrelor de Organe de maşini şi Desen, iar după 1990 în  cadrul Catedrei de Grafică, Mecanisme şi Toleranţe, a contribuit la pregătirea şi formarea a peste 45 de promoţii de ingineri si subingineri. A modernizat conţinutul programelor de învăţământ, al metodelor de desfăşurare a orelor de curs, a elaborat, personal şi în colectiv, 45 de lucrări cu conţinut ştiinţific sau metodic, prezentate în ţară şi în străinătate. A efectuat 15 lucrări de cercetare contractuală, în calitate de conducător şi semnatar de contract, pentru diverşi solicitanţi, atât din cercetare-proiectare cât şi pentru unităţi de execuţie. A condus şi îndrumat peste 50 de echipe de cercetători studenţi, în semn de recunoaştere şi preţuire,  în decursul activităţii didactice.

Festivitatea decernării diplomelor s-a desfăşurat pe 16 decembrie, la sediul Facultăţii de Inginerie, şi s-a încheiat cu un moment artistic susţinut de remarcabilii Gabriel Bulancea (professor) şi Cristina Bleandură (studentă), de la Facultatea de Arte.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite