Andreea Ignat – Cântăreaţă, instructor de dans şi realizator TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Îmbină cu succes toate cele trei activităţi şi se bucură de o mulţime de premii de pe urma lor

De mică i-a plăcut să danseze şi să cânte, motiv pentru care şi-a dorit foarte mult să aibă o carieră în domeniul artistic. Părinţii şi bunicii au fost cei care au sprijinit-o şi au ajutat-o să păşească spre această lume fascinantă, însă deloc uşoară.

Andreea poate spune că şi-a început cariera încă de la vârsta de şase ani, la Galaţi.

"Am urmat mai multe şcoli de artă, pentru a mă perfecţiona, apoi am participat la numeroase concursuri, spectacole, emisiuni radio şi TV, precum şi festivaluri la care am obţinut numeroase premii", declară cu mândrie tânăra artistă.

Crede cu tărie că un artist adevărat trebuie să fie capabil să se exprime artistic în mai multe moduri. "Trebuie să ştie să se mişte pe scenă, să şi interpreteze ceea ce prezintă", spune Andreea.

Încă de la vârsta de şapte ani, şi-a dorit foarte mult să ajungă la "Copie la Indigo", o emisiune de dans şi muzică organizată la Galaţi.

"Trebuia să îmi realizez singură coregrafiile, costumaţiile. Vârsta nu m-a împiedicat cu nimic, deoarece aveam idei destul de creative, atât pe plan muzical, cât şi pe linia coregrafiilor, pe care le realizam singură. Ascultam foarte multă muzică şi vizionam pe casete video, diferite concerte, videoclipuri, filme cu şi despre artişti adevăraţi, cunoscuţi la vremea respectivă, de la care încercam să fur tot ceea ce era atrăgător", ne-a mărturisit Andreea.

Copie la Indigo" a fost prima ei apariţie la un concurs TV, premiul câştigat reprezentând un prim dar important pas spre împlinirea laturii sale artistice.

În prezent este instructor de muzică şi dans la Casa de Cultură a Sindicatelor din Galaţi, unde conduce un ansamblu numeros din care fac parte copii şi tineri între patru şi 18 ani. Spune despre ocupaţia ei că este „meseria perfectă" pentru o persoană ce a întâmpinat şi bune şi rele de mic copil şi care a trăit aceleaşi sentimente şi emoţii prin care trec acum cursanţii săi.

Iubeşte foarte mult copiii şi îi susţine moral pe cei care vor să urmeze o carieră artistică.

Printre realizările notabile ale Andreei sunt de remarcat videoclipurile realizate anul trecut, unul, în luna august, în colaborare cu câţiva băieţi foarte talentaţi, interpreţi de muzică „Rap", iar celalalt, realizat în luna decembrie, ca o supriză, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pentru cursanţii Casei de Cultură.

Ca instructor de muzică şi dans a realizat, timp de un an, numeroase spectacole, evenimente caritabile în colaborare cu colega ei Angela Baciu, care a sprijinit-o şi a ajutat-o în desfăşurarea acestor activităţi.

Profil:

Născută: 25 noiembrie 1989 în Galaţi
Profesie: studentă anul II, Facultatea de Artă - în cadrul Universităţii ,,Dunărea de Jos''- Galaţi
sectia -Canto;
Stare civilă: Necăsătorită

Ce-i place:

Îmi place să fiu modestă, să respect oameni din jurul meu şi să fiu respectată. Ador să călătoresc, însă timpul liber prea puţin nu prea îmi dă posibilitatea.

Ce nu-i place:

Nu-mi place să fiu superficială, materialistă, nu-mi plac miciunile, nu-mi place invidia si vorbele aruncate in vant. De asemenea, nu-mi place faptul că timpul trece parcă mult prea repede şi nu reuşesc să fac tot ceea ce îmi propun zilnic. Îmi displac oamenii care nu au curajul să îţi spună în faţă ceea ce gândesc şi ce vor.


Întrebări şi răspunsuri:

1.Care este secretul unui instructor talentat, din orice domeniu?

Când vine vorba despre meseria mea, încerc să fiu cât mai ataşată şi deschisă faţă de elevii mei, să-i sprijin cât pot, să le ofer o educaţie muzicală bună şi un exemplu de urmat. Îmi place să am în preajma mea oameni care mă apreciază pentru ceea ce sunt.

2. Cu ce se îmbină foarte bine arta, dansul?

Păi, eu am îmbinat foarte bine munca de artist cu descoperirea de noi activităţi, noi lumi. Am fost curioasă să aflu cât mai multe despre tradiţiile ţării, să organizez şi să vizionez spectacole de muzică, teatru, balet, dans cu mari artişti, dar şi cu amatori.

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite