VIDEO Premieră culturală la Constanţa. 11 săptămâni de documentare britanice gratuite la City HUB

0
0

Primăvara vine la City Hub Constanţa cu o premieră de dedicată iubitorilor de filme documentare. British Council, City HUB şi Cityplex vin cu o serie de documentare premiate. Filmele vor fi proiectate săptămânal, timp de două luni, iar intrarea este gratuită.

Iniţiativa vine de la City HUB Constanţa. Fondatorul City HUB, Victor Maxim, spune că proiectul "British Documentary" este unul care suplineşte nevoia acută de cultură din judeţul Constanţa. 

"Prin parteneriatul cu British Council și CITYPLEX ne propunem să oferim constănțenilor un exercițiu cultural de excepție. Punem în acest fel orașul Constanța pe harta europeană a proiecțiilor de gală de documentare britanice”, a declarat Victor Maxim, fondatorul City HUB Constanța.

Filmele vor rula în fiecare duminică la Cityplex - Tomis Mall, cinematograful din centrul oraşului Constanţa. Amatorii de documentare pot să obţină o invitaţie sau să-şi facă o rezervare telefonică direct la Cityplex. Inițiativa City HUB, coordonată cu sprijinul Asociației Elevilor din Constanța va avea un public de până la 3500 de spectatori.

"Am ales să facem un parteneriat cu City HUB și British Council pentru Sala de Artă din cadrul Cityplex deoarece credem ca este cel mai complet si complex act cultural pe care suntem siguri că oamenii din Constața îl vor aprecia”, spune Adriana Papp, General Manager al reţelei de cinematografe Cityplex.

"British Documentary" începe pe 1 martie cu filmul "Condamnarea la moarte - Povestea lui Salman". Programul cuprinde apoi următoarele titluri: 

- 8 martie - „Siria: între fronturi” (50 min.)

- 15 martie - „Salma” (91 min.)

- 22 martie - „Ordine și dezordine: povestea energiei” (60 min.)

- 29 martie - „Zona de siguranță: câmpurile morții Sri Lanka” (96 min.)

- 5 aprile - „Pribegii şoselelor” (90 min.)

- 12 aprilie - „Problema ajutorului umanitar” (120 min.)

- 19 aprilie - „Băiatul de pe plajă” (28 min.) şi - „ Regina adolescentă a frumuseţii” (60 min.)

- 26 aprilie - „Computerul vechi de 2000 de ani: mecanismul de la Antikythera” (60 min.)

- 3 mai - „În lumina reflectoarelor: Norman Parkinson” (75 min.)

Multe dintre titlurile prezentate au fost nominalizate sau chiar au câştigat premii în Marea Britanie. Intrarea este liberă. 

Iată trailerul filmului Salma, programat pentru 15 martie 2015.


Vă mai recomandăm:

Cele mai frumoase 100 locuri din România. Expoziţia Radio România a ajuns la City Hub Constanţa

FOTO Tinerii cu care Constanţa se mândreşte. Afacerile de succes şi iniţiativele culturale sunt la modă şi în 2015

Mai multe - Constanţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite