Băsescu a declarat de ziua lui că vrea reorganizare administrativă! Constănţenii decid duminică soarta judeţului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia a fost făcută joi seara de Traian Băsescu, la Vila Lac, unde democrat-liberalii s-au strâns pentru a petrece la aniversarea preşedintelui, scrie ziarul „Gândul“.

După ce a fost felicitat şi a ciocnit un pahar de şampanie cu invitaţii săi, Băsescu le-a transmis acestora că trebuie să impună în coaliţie înlocuirea judeţelor cu noile structuri, temă dezbătută în ultima perioadă: „Ţin foarte mult la chestiunea asta. Că sunt 12, 14 sau 18, trebuie să treceţi la înlocuirea judeţelor“, le-a spus preşedintele pedeliştilor „adunaţi ciorchine la una dintre mese“, notează publicaţia.

Soarta judeţului Constanţa va fi decisă însă de locuitorii săi, care duminică se vor prezenta la vot, într-un referendum judeţean organizat în premieră absolută pe ţară. Locuitorii judeţului trebuie să voteze duminică, 6 noiembrie, răspunsul la întrebarea „Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale judeţul Constanţa?“ Votul NU înseamnă păstrarea judeţului Constanţa în forma sa actuală, iar votul DA înseamnă desfiinţarea judeţului.

„Da, Constanţa este primul judeţ care a iniţiat o astfel de acţiune. De acum încolo, guvernanţii va trebui să ţină cont de acest precedent, pe care şi alte judeţe îl pot urma când este vorba să-şi decidă propria soartă“, a declarat Cristian Moldovanu, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Constanţa, organizatorul referendumului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite