BAC 2014 CONSTANŢA Subiectele de la proba opţională de la Bacalaureat 2014. Cei mai mulţi dau examen la Geografie, Biologie şi Chimie din cele 10 materii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultimul hop la BAC 2014 FOTO S.I.
Ultimul hop la BAC 2014 FOTO S.I.

Cei peste 5.000 de elevi din judeţul Constanţa înscrişi la examenul de Bacalaureat 2014 au fost aşteptaţi vineri, 4 iulie, să susţină ultima probă.

Sentimente confuze o dată cu ultima probă a examenului de Bacalaureat. „A fost foarte greu“, „Mi s-a părut tare uşor“, „Nu vreau să mă mai gândesc la ce am făcut“, „Trebuie să ştiu neapărat ce notă voi lua“, „Tot ce vreau e să mă distrez“, „Am nevoie de odihnă“.

Bucuria gălăgioasă de la primele probe s-a stins, de parcă liceenii şi-au dat seama că greul Bac-ului a trecut doar ca să lase loc unei etape mai grele din viaţa lor: studenţia.

Maria Răciu, Sibel Suliman şi colegul lor Radu de la Liceul Internaţional de Informatică sunt cei mai bine dispuşi. Au ieşit printre primii din examen. Maria şi Radu au dat la Geografie, Sibel – la Logică. Proba li s-a părut foarte uşoară şi par siguri c-au făcut foarte bine. „Am învăţat“, explică ei simplu.

Radu Tătoiu a dat testul Biologiei, pe care îl consideră dificil. Dorin Răgălie şi Marc Vasilescu au ales chimia. „A fost simplu de tot“, socotesc ei. Ionuţ Negreanu şi Adrian Dobre privesc deja spre viitor. „Ne gândim la facultate. Eu aş vrea să încerc la Jurnalism“, mărturiseşte Adrian.

Ana-Mihaela Covalciuc se confruntă întruna cu colegii pentru a afla dacă a rezolvat bine punctele din lucrare. Vrea să se facă asistentă medicală, iar ultima probă de Bac e decisivă pentru viitoarea carieră.

Nicuşor Ghica este printre puţinii care au ales Fizica: „Mă pregătesc pentru Academia Navală, materia îmi trebuie dacă vreau să devin marinar, am ales în cunoştinţă de cauză. Cred că voi lua notă mare“.

Liceenii stau bucuroşi la poză. Au o singură rugăminte: „Să nu se vadă ţigările“.

Site-ul adevarul.ro a publicat baremele de notare de la ultimă probă, susţinută de candidaţi, vineri, 4 iulie, la examenul de Bacalaureat 2014.

În judeţul Constanţa erau aşteptaţi să susţină examenul de Bacalaureat 2014 5.568 de absolvenţi de liceu (serie curentă – 4.820, serie anterioară - 748), în cele 21 de centre de examen.

Luni, 30 iunie, a avut loc proba de Limba Română, iar miercuri, 2 iulie, examenul scris la proba obligatorie: Istorie sau Matematică. Acesta a fost susţinut de un număr de 5.092 de absolvenţi de clasa a XII-a.

Vineri, 4 iulie, absolvenţii de liceu au susţinut ultima probă din cadrul examenului naţional de bacalaureat, proba la alegere a profilului şi specializării, Biologie şi Anatomie, Chimie, Informatică, Logică, Argumentare şi comunicare, Fizică, Psihologie, Filosofie, Sociologie, Economie şi Geografie.

Primele rezultate la sesiunea din vară de la BAC 2014 vor fi afişate până pe 7 iulie la ora 12:00, în aceeaşi zi fiind programată şi depunerea contestaţiilor, între orele 12:00 şi 16:00.

Rezolvarea contestaţiilor la Bacalaureat 2014 se va face între 8 şi 10 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pentru BAC 2014 este programată pentru 11 iulie.

ANATOMIE

subiecte bac
subiecte bac
subiecte bac

BIOLOGIE VEGETALĂ ŞI ANIMALĂ 

Biologie vegetala si animala 1
Biologie vegetala si animala 2
Biologie vegetala si animala 3

LOGICĂ

bac logica
bac logica

     

GEOGRAFIE

geografie bac
geografie bac
geografie bac
geografie bac

ECONOMIE

Economie 1
Economie 2

CHIMIE 

Chimie 1
Chimie 2
Chimie 3

FIZICĂ - PROFIL TEHNIC 

Fizica profil tehnologic 1
Fizica profil tehnologic 2
Fizica profil tehnologic 3
Fizica profil tehnologic 4

FILOSOFIE

Filosofie 2
Filosofie 1

INFORMATICĂ

Informatica 1
Informatica 2
Informatica 3

SOCIOLOGIE 

Sociologie BUN 1
Sociologie BUN 2

PSIHOLOGIE 

Psihologie 1
Psihologie 1

Elevii mai pot urmări pe platforma adevarul.ro, în secţiunea Educaţie, lecţiile video la toate cele 10 materii care se susţin în cadrul probei la alegere de la Bac.

Lecţiile fac parte in campania "Adevărul te mediează şi te premiază", în care am publicat peste 40 de lecţii video pentru toate materiile care se dau la Bac, dar şi de consiliere.

Vă mai recomandăm

BAC 2014 Baremele de notare la geografie, biologie, chimie si la restul celor 7 materii de la Bacalaureat

BACALAUREAT 2014 Prima lecţie de consiliere: „Un copil încurajat să-şi găsească chemarea e un adult de succes”

BACALAUREAT 2014 A doua lecţie de consiliere: „Ar trebui să existe şcoli pentru părinţi”

BACALAUREAT 2014 VIDEO A treia lecţie de consiliere: La şcoală, profesorii iau locul părinţilor elevilor

BACALAUREAT 2014 A patra lecţie de consiliere despre frica de eşec şi orientarea în carieră, la Adevărul Live

BACALAUREAT 2014 Despre adevăratul rol al şcolii, la Adevărul Live

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite