„Mica Unire“ la Cluj: foc de artificii, muzică populară, paradă militară şi patinoar la liber

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua Unirii Principatelor sau „Mica Unire“ este sărbătorită la Cluj cu ceremonii religioase şi militare, spectacol folcloric şi un foc de artificii. Doritorii pot patina pe gratis la patinoarul din Piaţa Unirii.

Evenimentele de aniversare a 157 de ani de la "Mica Unire" încep duminică, 24 ianuarie, la ora 12.30, cu o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, eveniment organizat de Instituţia Prefectului din judeţul Cluj. Ceremonia va cuprinde: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă; intonarea Imnului Naţional al României; oficierea serviciului religios; defilarea gărzii de onoare.

Muzică populară în Piaţa Unirii

Duminică, 24 ianuarie, Primăria Cluj-Napoca organizează la rândul ei un program în Piaţa Unirii:

de la ora 16.00 va avea loc un spectacol folcloric, susţinut de Ioana Şteţco, Ionuţ Koblicska, Vlăduţa Lupău, Silviu Adrian Popa, Lucia Potra, Ansamblul folcloric „Dor Transilvan”, Amalia Chiper, Felix Gălan, Ioan Dordoi, Adriana Anghel, Tudor Furdui Iancu, Ovidiu Purdea Someş. Spectacolul va fi acompaniat de Orchestra „Regal Transilvan”.

Foc de artificii şi patinaj gratuit

Programul din Piaţa Unirii se va încheia cu un spectacol de artificii, stabilit pentru ora 20.00, în Piaţa Unirii.

Pe tot parcursul zilei de 24 ianuarie intrarea pe patinoarul amenajat în Piaţa Unirii va fi liberă, de la următoarele ore: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.30 şi 20.30.

FOTO Ziua Unirii Principatelor Române la Cluj. Primarul Emil Boc s-a prins în horă cu deputatul PSD Aurelia Cristea

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite