Pârjol în Bărăgan. Codul portocaliu de caniculă ne face zile fripte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soare arzător Foto:Adevărul
Soare arzător Foto:Adevărul

Dacă luni doar ne-am făcut încălzirea cu codul galben, marţi, 30 iulie, Bărăganul se află sub povara unui cod portocaliu de caniculă. Vreme deosebit de caldă se va înregistra în şapte judeţe, printre care şi Călăraşi, dar şi în municipiul Bucureşti.

Meteorologii au extins codul portocaliu de caniculă şi pentru judeţele din sud-estul ţării. Marţi în judeţele Dolj, Olt, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi şi Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti) temperaturile maxime se vor situa între 38 şi 40 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unităţi.


“Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toată ţara. Îndeosebi seara şi noaptea vor fi frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului care pot lua aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp şi se va semnala grindină”, a anunţat Administraţia Naţională de Meteoologie.

Puncte de prim-ajutor

Ca să-i ajute pe călărăşeni să treacă mai uşor peste temperaturile de coşamr, autorităţile au instalat două puncte de prim-ajutor, dotate cu aer condiţionat, apă şi personal medical, gata oricând să corde îngrijiri persoanelor care suferă din cauza căldurii excessive. Corturile au fost amplasate la Orizont şi la Piaţa Centrală. În această perioadă toate farmaciile din Călăraşi vor funcţiona ca puncte de prim ajutor, însă un pahar cu apă rece poate fi găsit şi la Primărie. Reprezentanţii instituţiei au anunţat că oricine doreşte să se adăpostească de căldură, găseşte sprijin şi la Primărie.

Vă recomandăm şi:

Greşeli frecvente pe caniculă: duşul rece, cel mai bun mijloc de a ne încălzi

VIDEO Europa se sufocă. Cod roşu de caniculă în mai multe state europene. Meteorologii avertizează că vor urma furtuni puternice

Şase puncte de ajutor ”anti-caniculă”, în sectorul 3


 

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite