Palatul Comunal, emblemă a Buzăului, va fi renovat. Intră în circuitul turistic VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa I. Bunilă
Sursa I. Bunilă

Conducerea Primăriei Buzău anunţă că imobilul în care îşi are sediul administraţia locală trebuie consolidat de urgenţă, deoarece există pericolul prăbuşirii în cazul unui cutremur de intensitate mare.

Lucrările de consolidare a Palatului Comunal nu vor putea începe înainte de finalizarea lucrărilor de reabilitare a clădirii fostului Bazar, imobil care, din a doua jumătate a acestui an, va găzdui majoritatea birourilor Primăriei.

După renovare, Palatul Comunal din Buzău, clădire cu valoare de monument istoric, va intra în circuitul turistic al judeţului.

Construit între 1899 şi 1903, la comanda edilului Nicu Constantinescu, Palatul Comunal a fost inaugurat în prezenţa regelui Carol I, a principelui Ferdinand şi a principalelor personalităţi politice ale vremii. 

Palatul din centrul oraşului Buzău a fost cea mai impunătoare construcţie comunală, din Regatul Ţării Româneşti, supremaţie care a durat până în 1918.

Refrenul melodiei „Cât e Siriul de mare”, a lui Benone Sinulescu, se aude în Buzău de fiecare dată când orologiul din turnul Palatului Comunal dă ora exactă.  

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Ocupaţia care a smuls din depresie o bătrână rămasă singură într-un cătun din Munţii Buzăului

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite