Prefectul Capitalei: Încercăm să prevenim carantinarea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Stoica Inquam Photos / Octav Ganea
Alina Stoica Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că dacă în a doua parte a săptămânii se păstrează trendul crescător de cazuri de coronavirus în Bucureşti, va fi o şedinţă pentru a vedea dacă se impun măsuri în anticiparea carantinării.

"Conform legii, carantinarea se impune la 6 la mie”, a declarat prefectul Capitalei la Europa Fm. Totodată, Alin Stoica spune că luni va discuta cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cu cei ai ISU despre evoluţia pandemiei în Capitală, care acum este de aproape 4 la mie de locuitori.

“Dacă pot fi luate măsuri suplimentare de prevenire a carantinării, le vom adopta”, spune prefectul Bucureştiului. 

El a adăugat: "Voi solicita atât DSP, cât şi ISU să vedem seria de date şi să facem o mică prognoză, să vedem în a doua parte a săptămânii dacă se păstrează trendul. Dacă se păstrează, să avem o altă şedinţă şi să vedem dacă se impun alte măsuri în anticiparea carantinării, trebuie să vedem dacă putem face ceva să prevenim această evoluţie sau să ne pregătim pentru această situaţie.”

De asemenea, ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat recent că nu este de acord cu închiderea şcolilor din Bucureşti până la pragul de 6 la mie.  

Prefectul Capitalei a mai anunţat la Europa FM că autorităţile locale vor încerca să sprijine spitalele din Bucureşti, în condiţiile în care acestea sunt din nou în criză de locuri la ATI pentru bolnavii de COVID-19.

De exemplu, la Marius Nasta nu mai există locuri nici pentru pacienţii COVID-19 cu forme mai puţin grave. "Da, este adevărat că situaţia nu este foarte bună. (…), a spus Alin Stoica.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite