Metrorex primește consultanță de 45 de milioane de lei de la o companie franceză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul a fost semnat, ieri, în urma unei licitații organizate pentru extinderea lucrărilor de construcție a liniei 5 de metrou Drumul Taberei – Pantelimon pe tronsonul Eroilor – Universitate – Piața Iancului.



Metrorex a semnat, ieri, contractul pentru achiziția serviciilor de consultanță și asistență tehnică pentru realizarea Magistralei 5: Drumul Taberei – Pantelimon, Universitate – Pantelimon.

Compania franceză, S.C. SYSTRA S.A. a fost desemnată câștigătoare în urma organizării unei proceduri de licitație deschisă.

Secțiunea 2 a Magistralei 5 are un număr estimat de 12 stații și, potrivit studiilor prin extinderea rețelei de metrou se va putea rezolva preluarea fluxurilor de călători și se va descongestiona traficul general din centrul orașului.

Valoarea contractului de consultanță este de 44.712.178,85 lei, la care se adaugă TVA, finanțarea urmând să fie asigurată din surse proprii Metrorex.

Perioada pentru care au fost angajate serviciile consultantului este de 120 luni și se are în vedere ca într-o primă etapă să fie definitivate proiectul tehnic preliminar și caietul de sarcini pentru lansarea licitației de execuție a structurii tunelelor și a stațiilor de metrou pe tronsonul Eroilor – Piața Iancului.

Se estimeză ca licitația de adjudecare a contractului de lucrări pe acest tronson să fie încheiată în perioada octombrie 2011 – martie 2012 , iar lucrările pregătitoare pentru execuție să fie demarate în prima parte a anului 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite