Cine e de vină în cazul tramvai vs BMW? Poliţia Rutieră a dat verdictul VIDEO

0
0

Brigada Rutieră a Capitalei a precizat, duminică, pentru News.ro, că în cazul incidentului dintre un autoturism şi un tramvai, şoferul autovehiculului se face vinovat de faptul că nu a eliberat calea pentru tramvai şi nici nu a notificat accidentul. Bărbatul a fost amendat şi i s-a reţinut permisul pentru 30 de zile.

Referitor la videoclipul apărut în spaţiul public, în care se observă un accident între un autovehicul şi un tramvai, Brigada Rutieră a Capitalei a precizat, pentru News.ro, că incidentul a avut loc în 3 ianuarie, în jurul orei 13.10, în zona Piaţa Chirigiu.

”S-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Astfel, conducătorul unui autovehicul nu a respectat obligaţia de a lăsa liberă calea tramvaiului, la apropierea acestuia şi nici nu s-a prezentat la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei.

Sursa citată a precizat că şoferul a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.230 lei, totodată dispunându-se şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile.

Un tramvai de pe linia 32 din Capitală loveşte un BMW oprit la semafor pe linia acestuia. Ceea ce urmează este confruntarea dintre şoferul autoturismului german şi vatmanul tramvaiului STB cu privire la natura regulilor de circulaţie. Accidentul a avut loc în zona intersecţiei Bulevardului George Coşbuc cu Bulevardul Tudor Vladimirescu (Piaţa Chirigii).

Un tramvai a lovit un BMW oprit la semafor chiar pe linia de tramvai, urmând o confruntare verbală cu privire la regulile de circulaţie între şoferul autoturismului şi vatman.

În primele minute din video se vede un BMW care circulă pe liniile de tramvai, în faţa tramvaiului. Autovehiculele se opresc la semafor, iar la culoarea verde, maşina nu porneşte de pe loc.

Vatmanul porneşte tramvaiul şi împinge câţiva metri autoturismul. Şoferul se vede cum dă să coboare, dar se răzgândeşte, întrucât tramvaiul nu opreşte. Trage mai spre dreapta, coboară şi vine la geamul din dreptul vatmanului, vociferând. Se aude cum dă cu pumnul în tramvai, în timp ce-i cere vatmanului să coboare.

”Dă-te la o parte! Ce cauţi pe linie?”, se aude cum spune vatmanul, în timp ce vociferările şoferului BMW-ului continuă.

    

”Păi îşi bate joc, pune frână, pleacă, ne jucăm...Hai că mergem la Poliţie, bine. Ne vedem la Poliţie, nu mă dau jos. Bă, pleacă de aici tupeistule, eşti nesimţit”, se mai aude vatmanul, în timp ce şoferul autoturismului insistă fie să urce în tramvai, fie să coboare vatmanul.

Şofer: ”Dă-te jos!”

Vatman: ”Nu vreau!”

La un moment dat, autoturismul şi tramvaiul părăsesc intersecţia. BMW-ul este parcat pe dreapta, iar tramvaiul opreşte în staţie. Şoferul maşinii vine din nou lângă tramvai şi se aude cum loveşte cu pumnul. 

Pe imagini se aude cum unul dintre pasageri sună la 112 şi anunţă incidentul, povestind: ”Dă cu pumnul în uşa la tramvai”.

Vatman: ”Bă, fraiere, te duci la puşcărie!”

Şofer: ”Bă, eşti nebun!”

Vatman: ”Tu eşti nebun!”

Şofer: ”De ce ai dat în mine?”

Vatman: ”O să afli la poliţie de ce”.

Mai multe - București

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite