Bucureşti: Eric Clapton şi Steve Winwood vor cânta la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Britanicii Eric Clapton şi Steve Winwood vor susţine în Capitală un show cu care au fost nominalizaţi la premiile Grammy. Spectacolul de la Bucureşti va avea loc la 11 iunie 2010, pe stadionul de rugby din Capitală, anunţă site-ul wereseric.com.

Turneul european al celor doi va debuta la 18 mai 2010, la Birmingham, în Marea Britanie, şi se va încheia la 13 iunie, în Istanbul, Turcia.

Eric Patrick Clapton, născut în 1945, este unul dintre cei mai valoroşi chitarişti de blues-rock britanic, compozitor şi interpret, clasându-se pe locul al patrulea în topul revistei „Rolling Stone“ la secţiunea "100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor".

El a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame ca membru al Yardbirds, al Cream, dar şi ca artist solo, fiind singurul muzician inclus de trei ori.

Cu toate că stilul lui Clapton a variat de-a lungul carierei sale, întotdeauna a rămas conectat la blues. Totodată, el este creditat drept un inovator în numeroase genuri, precum blues-rock, psychedelic rock, pop (piesa "Change the World"), reggae ("I Shot the Sheriff", cover după Bob Marley). Două dintre cele mai de succes înregistrări ale sale sunt piesele "Layla" şi "Crossroads".

Steve Winwood, născut în 1948, este un cantautor englez, care compune şi interpretează rock, blues-rock şi jazz. El cântă cu voce de tenor şi este un multiinstrumentalist. A câştigat numeroase premii Grammy, iar în 2008, revista Rolling Stone l-a clasat pe locul 33 în topul "100 cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor".

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite