Ionel Valeriu Munteanu îi învaţă pe copiii braşovenilor să danseze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de copii au învăţat dansuri de societate de la braşoveanul care pregăteşte şi micuţi de grădiniţă, care au numai patru ani.

A început să practice dansul, în urmă cu 20 de ani, dintr-o ambiţie: a vrut să înveţe să danseze pentru că era complexat de faptul că nu ştia absolut nimic în acest domeniu. „Aveam prieteni care mergeau la cursuri de dans şi eu nu ştiam să dansez absolut deloc, deşi aveam ureche muzicală. Simţeam că pot să fac mai mult. Pe atunci nu existau atâtea cluburi. Se făceau cursuri doar la Şcoala Populară de artă şi la Palatul Culturii. Am început cu baletul, pe care l-am practicat timp de un an. Apoi, am trecut la alte dansuri", spune instrusctorul.

 În 1997, participa la cursurile care se ţineau în cadrul Casei Armatei. Atunci a primit o solicitare din partea unui club de dans sportiv şi aşa a ajuns instructor. Acela a şi fost momentul în care şi-a dat seama că poate face asta şi chiar îi place. „În 1998 am dat examenul pentru carnetul de instructor şi după doi ani mi l-am luat şi pe cel de antrenor", mai adaugă bărbatul.

Şi-a înfiinţat propriul club

După numai un an însă a fost nevoit să renunţe la dans, din motive medicale. Nu a putut sta însă departe de pasiunea lui şi după numai doi ani a revenit, în forţă. „Mi-a fost foarte greu, dar era sănătatea mea în joc. Eu aveam şi un loc de muncă stabil, la Rulmentul. În 2002 am revenit la dans şi, în 2005, am plecat cu ordonanţă de la uzină. Aveam deja relaţiile necesare în acest domeniu şi, din banii primiţi, mi-am înfiinţat propriul club", povesteşte antrenorul.

Braşoveanului nu îi place să se ocupe de adulţi pentru că, spune el „aceştia au probleme şi te lasă baltă când ţi-e lumea mai dragă. Nu te poţi baza că au timp de concursuri sau de ajuns la cursuri". Antrenorul ţine cursuri la trei grădiniţe din Braşov şi are şi o sală închiriată, la Palatul Copiilor.

Întrebări şi răspunsuri

Se poate trăi numai din dans?

Aproape tot ce câştigi trebuie să investeşti în cursuri pentru că trebuie să fi la curent cu tot ce este nou. Poţi trăi o viaţă medie.

Cum îi faceţi pe cei mici să înveţe mişcările de dans?

Întotdeauna îi stimulez cu o bomboană sau un joc. Apoi îi pun să facă mişcările de dans şi le spun că nu mai primesc ce îşi doresc dacă nu fac ceea ce îi rog. Cursurile ţin minim un an. Timp de o lună, le formez urechea muzicală, apoi îi învăţ să păşească corect pe ritm de dans şi abia apoi încep să lucrez la ţinută.

PROFIL

Născut: 08 ianuarie 1968, Braşov

Studii: Liceul Rulmentul

Familie: necăsătorit

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite