5.834.500 de lei investeşte Consiliul Judeţean în sistemul public de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe fonduri sunt alocate Spitalului Judeţean
Cele mai multe fonduri sunt alocate Spitalului Judeţean

Vicepreşedintele Adrian Gabor a prezentat investiţii care se vor face din bugetul propriu în acest pentru dotarea spitalelor braşovene de stat.

El a precizat că pentru sistemul de sănătate se vor aloca 1,668 milioane de lei noi, lista cu aparatură (anexată mai jos) fiind stabilită de comun acord cu managerii unităţilor sanitare. Gabor a precizat că are în vedere suplimentarea acestor sume la o viitoare rectificare bugetară.

Cei mai mulţi bani din bugetul judeţului, 2.349.500 lei, se vor duce către Spitalul Judeţean. Pe lista de dotări care ar urma să fie achiziţionate din aceşti bani se numără: un aparat de sterilizare (instalare şi punere în folosinţă) – 402.000 lei, două motoare ortopedice – 74.000 lei, un sistem automat ELISA – 67.500 lei, 10 monitoare portabile de urgenţă – 125.000 lei, 10 paturi ATI radiotransparente  – 216.000 lei, 2 ecografe multidisciplinare cu 2 traductori, liniar şi convex – 270.000 lei, 3 ecografe multidisciplinar cu 3 traductori, liniar, sectorial şi convex – 486.000 lei, 2 mese de operaţie – 165.500 lei, 10 sisteme de purificare a aerului – 50.000 lei, dar şi cinci tărgi de diferite modele al căror cost este estimat la suma de 99.500. Alte 394.000 de lei se vor cheltui pe documentaţii tehnice respectiv studiu de fezabilitate pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea UPU şi a Ambulatoriului, dar şi SF-urile pentru eficientizarea energetică a Corpului H al Staţionarului Central şi a pavilioanelor Astra şi Tractorul.

Managerii spitalelor vor trebui să pregătească până la finele lunii martie dosarele pentru obţinerea de finanţări nerambursabile în vederea derulării unor lucrări sau achiziţiei de dotări. „Cu finanţări nerambursabile se pot implementa şi proiecte în valoare de 10 milioane de euro, însă va fi nevoie de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice extrem de detaliate, pentru că Uniunea Europeană nu mai acceptă «coeficienţii de reglare». În aceste condiţii le-am solicitat managerilor de spitale să pregătească studii de fezabilitate, nu «SF-uri». Vom transmite apoi dosarele prin care solicităm finanţarea nerambursabilă, urmând ca până în luna iunie să răspundem eventualelor clarificări cerute de finanţator”, a precizat vicepreşedintele CJ Braşov, Adrian Gabor

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite