Cauza accidentului rutier produs pe DE 87: un şofer neatent a lovit cu maşina o piesă agabaritică transportată de un autotrailer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferul turc care conducea ansamblul agabaritic, format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă tip trailer, este şi el anchetat de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Pe 30 ianuarie, un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din municipiul Râmnicu Sărat, în timp ce conducea autoturismul pe DE 87, dinspre municipiul Brăila către localitatea Baldovineşti, din cauză că nu a redus viteza şi nu a oprit vehiculul pe partea dreaptă a drumului la întâlnirea cu un convoi agabaritic ce se deplasa pe sensul opus, a intrat în coliziune cu piesa agabaritică transportată de autotrailer.

În urma coliziunii, autoturismul în cauză a fost proiectat într-un alt vehicul care oprise pe sensul său de mers, pentru a permite trecerea transportului agabaritic.  Ansamblul în cauză, format dintr-un cap tractor şi o semiremorcă tip trailer, la volanul căruia se afla un bărbat, în vârstă de 56 de ani, din Turcia, era escortat în faţă şi spate de două echipaje de însoţire agabaritice.

Accidentul s-a soldat cu vatămarea corporală a ocupanţilor primului vehicul, cu vârsta cuprinsă între 20 şi 25 de ani, din Râmnicu Sărat, aceştia fiind transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

”Conducătorul autotrailerului a părăsit locul accidentului şi şi-a continuat deplasarea, fiind oprit de un echipaj de poliţie după circa cinci kilometri, pe DE 87.  Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite