Artă: “Istoria literaturii române: Erată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" aniversează astăzi 130 de ani. Cu această ocazie, instituţia organizează acţiuni specifice. Anual, Biblioteca primeşte aproximativ 20.000 de utilizatori.

„În Piaţa Traian şi Parcul Monument (în faţa Orăşelului Copiilor) vor fi amplasate, între orele 10.00 - 15.00, două puncte de înscriere gratuită la bibliotecă precum şi două pavilioane de împrumut cărţi şi publicaţii periodice. De la ora 16.30, la sediul central, va fi lansat volumul aniversar «130 de ani de lectură publică la Brăila», tipărit la Editura Proilavia, acţiune urmată, la ora 17.00, de vernisajul expoziţiei de caricatură «Istoria literaturii române: Erată», avându-l protagonist pe Costel Pătrăşcan", ne-a precizat Dan Bistricean, purtător de cuvânt al bibliotecii.
Scurt istoric
La 23 august 1881, Regele Carol I al României semna Decretul nr. 2134 care autoriza "deschiderea şi funcţionarea, în oraşul Brăila, a bibliotecii publice şi a muzeului ştiinţific", act contrasemnat de V.A. Urechia, pe atunci ministru al cultelor şi instrucţiunii publice. De atunci şi până astăzi, Biblioteca publică brăileană a parcurs un drum sinuos, cu împliniri dar şi cu dificultăţi, cu schimbări de titulatură (în 1973 devine Bibliotecă Judeţeană), iar astăzi, la aniversarea celor 130 de ani de existenţă, este una dintre cele mai moderne şi performante instituţii de profil din ţară.
Anual, Biblioteca primeşte aproximativ 20.000 de utilizatori, cifră care vorbeşte de la sine despre utilitatea instituţiei în viaţa cultural-educativă a urbei, dar şi despre calitatea serviciilor şi varietatea instrumentelor de informare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite