Doi copii au murit arşi de vii la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doua vieti au fost mistuite de flacari FOTO Adevarul
Doua vieti au fost mistuite de flacari FOTO Adevarul

Doi copii din municipiul Botoşani, unul de doi şi altul de 15 ani au murit după ce casa în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări.

Două copile au murit sâmbătă după amiază după ce locuinţa lor a luat foc. Zadarnice au fost eforturile pompierilor care au venit la faţa locului şi au încercat să salveze copiii. 

Fetele au sfarşit arse de vii. Tragedia a avut loc la o casă de pe strada Ion Creangă din municipiul Botoşani. 

Persoana care a solicitat ajutorul susţinea că, în momentul izbucnirii incendiului, în locuinţă se aflau şase copii, patru dintre aceştia fiind scoşi de un vecin din casa cuprinsă de flăcări înainte de sosirea pompierilor, ulterior fiind preluaţi de autorităţile locale.  Două fetiţe de 16 respectiv 2 ani, erau de negăsit. La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi două echipaje aparţinând Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau casa şi o parte din acoperişul unei clădiri din imediata apropiere. Flăcările depăşeau patru metri, iar acoperişul casei era prăbuşit. Întrucât existau informaţii că cele două fetiţe nu au reuşit să iasă din clădire, pompierii au început căutările, concomitent cu acţiunea de stingere a incendiului. Cele două fete au fost găsite decedate, cea de 16 ani lângă uşa de la ieşirea din locuinţă, iar cea de 2 ani pe holul casei, lângă uşa de la dormitor. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 17 pompieri, mai bine de cinci ore. În urma cercetărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jocului copiilor cu focul. Intervenţia a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile depozitate în locuinţă care întreţinea arderea" , se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” Botoşani.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite