Revolta de la Cernu continuă: îmbrânceli şi înjurături între săteni. Un preot îi cere înapoi şpaga lui Ioachim Băcăuanul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În comuna Cernu a mai avut loc recent o altă revoltă împotriva capilor bisericii. FOTO: Olimpia Filip
În comuna Cernu a mai avut loc recent o altă revoltă împotriva capilor bisericii. FOTO: Olimpia Filip

Aproape 100 de săteni din comuna băcăuană Poduri s-au îmbrâncit şi înjurat cu un grup de simpatizanţi ai Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul. Printre aceştia din urmă se află şi angajaţi ai primăriei din localitate. Incidentele au loc deoarece în această dimineaţă, şefii Arhiepiscopiei ar fi vrut să-l impună pe preotul Codrin Zaslău, în locul parohului Irinel Andronache.

Irinel Andronache urma să fie schimbat printr-o decizie luată de conducerea Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, însă fără să i se aducă vreo explicaţie. În mijlocul îmbrâncelilor, o săteancă a leşinat şi a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a foţelor de ordine. Grupul de simpatizanţi ai lui Ioachim este condus de Costel Mareş, protopop de Moineşti.

Preotul Andronache susţine că este obligat să părăsească parohia, deoarece a refuzat să-i dea şpagă lui Ioachim în ultimii ani. „Mie mi-au zis şefii de la Roman că parohiile nu se moştenesc, ci trebuie din când în când să cotizăm. Păi asta este un fel de taxă de protecţie“, susţine preotul Irinel Andronache. „Eu nu mă ştiu vinovat cu nimic şi sătenii ştiu ce fel de om sunt“, a mai adăugat preotul.

Între timp, la Mănăstirea Sfântul Sava din zonă, la 5 kilometri distanţă, a venit şi Ioachim Băcăuanul. Ioachim slujşte acum la mănăstire împreună cu un sobor de preoţi. Enoriaşii de la Poduri s-au dus şi ei la mănăstire. Popa Andronache spune că spiritele se vor linişti doar în două situaţii: dacă îl lasă în continuare să slujască în mijlocul ortodocşilor de la Cernu (comuna Poduri) sau dacă Ioachim îi dă înapoi şpaga de 7.000 de dolari pe care Andronache că i-ar fi plătit-o.

CITIŢI ŞI:

Revolta de la Cernu. Jandarmi şi poliţişti mobilizaţi într-un sat de Bacău pentru instalarea cu forţa a unui nou preot

Huiduieli, îmbrânceli şi poliţie la capul unui mort. Preasfinţitul Ioachim Băcăuanul a sfidat un sat de creştini dintr-un bolid cu geamuri fumurii

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite