S-a dat startul la înscrieri pentru Şcoala Populară de Artă. Este vorba despre 20 de discipline

0
0
Copiii pot urma şi cursurile de pian FOTO arhivă Adevărul
Copiii pot urma şi cursurile de pian FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanţii Centrului Cultural Judeţean au anunţat că au început înscrierile pentru cele 20 de discipline ale Şcolii Populare de Artă.

Astfel, cei care doresc să îşi înscrie copiii la vreuna din disciplinele propuse de Centrul Cultural Judeţean trebuie să ştie că preţurile cursurilor încep de la 325 lei şi ajung până la 500 lei.

„Cele mai căutate cursuri sunt, de ani de zile, canto clasic, canto popular, muzică uşoară, balet şi instrumente de suflat” declarat Ana Maria Dragoş, directorul Centrului Cultural Judeţean.

La disciplinele canto clasic, canto popular şi canto muzică uşoară, unde taxa este de 500 lei pot fi înscrişi copiii cu vârsta minimă 14 ani. La cursurile de pian şi vioară pot merge copiii de la vârsta de 7 ani, cu o taxă de 400 lei. Tot copiii de 7 ani sunt aşteptaţi să urmeze cursurile de dans poluar românesc, care costă 350 lei. Copiii cu vârste începând de la 10 ani pot urma cursurile de chitară, orgă, acordeon, vioară, pictură, grafică şi design. Aici taxa şcolară este de 400 lei.

Mai ieftine sunt cursurile pentru instrumente de suflat (saxofon, taragot, clarinet) – 350 lei – care pot fi urmate de cei care au împlinit vârsta de 10 ani. O altă disciplină de interes pentru copiii energici, care au împlinit vârsta de 10 ani, este bateria, unde preţul cursurilor este 350 lei sau fanfara, la secţia Buteni, unde taxa este de 325 lei. Cei care vor să urmeze cursurile pentru instructor de dans popular trebuie să aibă vârsta minimă 18 ani şi să scoată din buzunar 350 lei.

Pentru disciplina design grafic (computerizat) şi fotografie taxa este de 425 lei şi se pot înscrie cei care au împlinit deja 14 ani. O altă disciplină pentru micuţii care au împlinit 10 ani este actoria, unde taxa este de 350 lei iar pentru cei care au vârsta de 7 ani o variantă ar fi cursurile de balet, pentru care părinţii trebuie să plătească 400 de lei.

Taxele pot fi plătite în rate, prima rată în luna septembrie, iar cea de a doua în luna ianuarie. Taxa de înscriere pentru oricare dintre cursuri este de 5 lei, iar cea pentru diplomă de 20 lei.

Vă mai recomandăm: Ministrul Pricopie propune cursuri de pregătire pentru elevii care pică la Bac

Se scumpesc cursurile la Şcoala Populară de Artă

Arad


Ultimele știri
Cele mai citite