Român arestat preventiv pentru răpirea copilului său, din Italia. Cum se apără el

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul va fi trimis în Italia pentru cercetări. Foto Adevărul
Bărbatul va fi trimis în Italia pentru cercetări. Foto Adevărul

Un bărbat de 37 de ani a fost arestat preventiv la Curtea de Apel Alba Iulia, în baza unui mandat european emis pentru răpirea propriului copil din Italia.

Alin Nicolae Ţ., de 37 de ani, este acuzat că şi-ar fi agresat soţia timp de mai mulţi ani şi l-a răpit pe fiul său de la bunica maternă.

Potrivit mandatului european de arestare, bărbatul a săvârşit, începând cu anul 2014 şi până în martie 2021, mai multe acte de violenţă împotriva soţiei sale. 

De asemenea, începând cu data de 13 august 2021 şi până în prezent, l-a lipsit de libertate pe fiul său mai mic în vârstă de 5 ani pe care l-ar fi luat de la bunica maternă aflată în Italia şi l-a adus în România, unde a fost ţinut fără acte de identitate, fiind împiedicat să o vadă pe mama cu care locuise anterior.

Bărbatul nu recunoaşte acuzaţiile şi susţine că soţia sa, care se afla în ţară, i-a solicitat să ia minorul de la bunica sa din Italia. 

A depus la dosar mesajele prin care soţia sa i-a cerut să ia copilul, acţiunea de divorţ faţă de soţie şi dovada faptului că are loc de muncă.

”Din cuprinsul ordonanţei şi a mandatului de arestare rezultă că persoana solicitată este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor contra persoanei, respectiv infracţiunile de abuz în familie şi răpire. În Codul penal român, faptele constituie infracţiunile de violenţă în familie şi lipsire de libertate în mod ilegal”, se precizează în hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia din 24 noiembrie 2021, prin care a fost admis mandatul european de arestare. 

Decizia a fost luată după ce instanţa a cerut autorităţilor judiciare din Torino ordonanţa de aplicare a măsurii arestării preventive cu precizarea că infracţiunea de rele tratamente în familie rezultă a fost comisă ”începând cu anul 2014, stăruind în continuare”.

”La momentul când a adus minorul in Romania la solicitarea soţiei sale (aşa cum rezultă din mesajele depuse la dosar), avea toate drepturile părinteşti asupra minorului (nefiind divorţat de mama copilului), mai mult, a anunţat autorităţile că minorul e in custodia sa (Direcţia de Asistenţă Socială şi Poliţa) şi l-a înscris la grădiniţă. Pe rolul Judecătoriei Orăştie este înregistrată şi precizată acţiunea de divorţ introdusă de persoana solicitată prin care cere stabilirea domiciliului minorului la el”, se mai susţine în document. 

Bărbatul a contestat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, acţiunea fiind respinsă pe data de 14 decembrie. Acesta va fi trimis în Italia, unde va fi cercetat de procurori din Torino.

Vă mai recomandăm:

Povestea drezinei Buick folosită de Gheorghe Gheorghiu-Dej, restaurată de angajaţii CFR pe bani proprii | FOTO

 

Un fals poliţist şantaja tineri cu fapte de viol inventate. Magistrat: „O persoană versată în câmpul infracţional”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite