Rute ocolitoare după carantinarea oraşului Ţăndărei. CFR Călători nu mai emite bilete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au stabilit câteva rute ocolitoare, având în vedere carantinarea oraşului Ţăndărei, judeţul Ialomiţa şi precizează că transportul de marfă este permis în oraş. De asemenea, CFR a precizat că nu va mai emite bilete pentru Ţăndărei.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, având în vedere prevederile Ordonanţei Militare nr. 7 privind măsuri de prevenire a Covid-19, referitor la instituirea pe perioada stării de urgenţă a măsurii de carantinare în oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, rutele ocolitoare sunt următoarele:

• Bucureşti - DN2 – Urziceni - DN2A – Slobozia - DN21 – Drajna - DN3A – Feteşti - DN3B – Hârşova - Constanţa;

• Bucureşti - DN2 – Urziceni  - DN2A – Slobozia - DN21 – Drajna - A2 Bucureşti-Constanţa;

• Buzău - DN2C – Slobozia - DN21 – Dragalina - DN3A – Feteşti - DN3B – Hârşova - Constanţa;

• Buzău - DN2C – Slobozia - DN21 – Drajna - A2 Bucureşti-Constanţa;

• Brăila - DN21 – Viziru - DJ221 - Gura Ialomiţei - DN2A – Hârşova - Constanţa;

• Brăila - DN21 – Slobozia - DN21 – Drajna - DN3A – Feteşti - DN3B – Hârşova - Constanţa;

• Brăila - DN21 – Slobozia - DN21 – Drajna - A2 Bucureşti-Constanţa.

”Menţionăm că în oraşul Ţăndărei sunt permise intrarea, respectiv ieşirea pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în localitatea carantinată, precum şi aprovizionarea populaţiei. De asemenea, este permis accesul persoanelor care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor”, au transmis poliţiştii.

Aceştia recomandă conducătorilor auto care nu pot rămâne acasă în această perioadă să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

”Vă rugăm să respectaţi regulile de circulaţie impuse de autorităţi. În plus, ţineţi cont cu stricteţe de regulile de igienă personală, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră, cât şi pe cei apropiaţi”, au mai transmis poliţiştii.

De asemenea, CFR a anunţat că nu va emite tichete de călătorie pentru oraşul Ţăndărei decât pentru persoanele la care face referire articolul 2 din Ordonanţa Militară: ”Art.2 - În zona carantinată prevăzută la art.1 este permisă intrarea, respectiv ieşirea pentru:

b) persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii

alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor”. 

Eliberarea legitimaţiilor de călătorie se face în baza adeverinţei de la angajator şi a legitimaţiei de serviciu.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă că se instituie carantină pentru localitatea Ţăndărei, din judeţul Ialomiţa.

În ţară mai este carantină în municipiul suceava şi opt comune limitrofe

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite