Orban anunţă că spitalul modular construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă ar putea primi pacienţi de marţi dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Ludovic Orban a declarat sâmbătă că spitalul modular construit de asociaţia Dăruieşte Viaţă în curtea Spitalului Elias ar putea primi pacienţi începând de marţi dimineaţă.

„Mulţumesc Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, doamnei Oana Gheorghiu şi doamnei Carmen Uscatu, celor 250.000 de români care au participat la sistemul de donare prin SMS şi sutelor de firme care au contribuit la realizarea acestei secţii modulare, în sistem containerizat. Este o realizare a unor oameni cu suflet, care fără să le ceară nimeni au avut iniţiativa, odată cu declanşarea epidemiei, de a realiza o secţie care să fie folositoare în cazul creşterii numărului de persoane infectate şi care să poată fi disponibilă pentru a permite tratarea pacienţilor infectaţi cu coronavirus”, a declarat Ludovic Orban, după vizitarea spitalului modular de la Spitalul de Urgenţă Elias.

Potrivit lui, este vorba de 38 de paturi, dintre care 14 paturi sunt pentru tratarea persoanelor aflate în stare gravă, cu ventilatoare, injectomate, monitoare, alte 14 paturi sunt pentru bolnavii aflaţi în stadii intermediare, fie în drum spre ventilare, fie după ce au suferit o îmbunătăţire a stării de sănătate, iar alte 10 paturi sunt pentru persoanele care au simptone şi care sunt suspecte a fi infectate cu COVID-19.

„Împreună cu domnul Raed Arafat am luat decizia de a aloca rapid toate echipamentele necesare din stocul de rezervă – ventilatoare, injectomate şi toate lucrurile necesare – pentru a asigura punerea în funcţiune cât mai rapid a acestei secţii externe, astfel încât de săptămna viitoare sperăm ca, de marţi dimineaţă, să poată să primească pacienţii care necesită tratare la secţia de terapie intensivă”, a precizat Orban.

Gata de o lună, dar nu poate fi folosit

Spitalul modular construit de Asociaţia Dăruieşte Viaţă din donaţii şi sponsorizări, cel mai modern de acest fel din ţară, este gata de o lună. Cu toate acestea, el nu poate fi folosit, scrie HotNews.ro. Cauza: spitalul Elias, în curtea căruia a fost construit, nu a cerut Ministerului Sănătăţii şi DSP aviz pentru spital COVID de terapie intensivă, ci doar pentru spital de triaj, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru HotNews.ro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite