Om bogat şi om sărac la PRO TV
0şi relaţiile dintre acestea, dar specificul şi mentalităţile româneşti sunt foarte vizibile. "Avem decoruri reale şi pot spune că vorbim deja de film de televiziune, cel puţin eu aşa
şi relaţiile dintre acestea, dar specificul şi mentalităţile româneşti sunt foarte vizibile. "Avem decoruri reale şi pot spune că vorbim deja de film de televiziune, cel puţin eu aşa consider acest proiect. Iar asta înseamnă implicit complexitate", consideră Narcisa Drăghici. Publicul-ţintă este destul de larg, intrigile serialului atingând diverse aspecte de viaţă. "Conţine toate situaţiile pe care le generează viaţa unui personaj văduv cu patru copii pe cap", punctează producătorul serialului.
Să nu râvneşti la nevasta altuia!
Horia Brenciu ne-a declarat că a fost atras de rol pentru că este unul de comedie-dramă, şi nu unul de telenovelă. Avându-l ca "oponent" în serial pe Şerban Ionescu, glumeşte spunând că îi invidiază rolul pentru că "are nevastă, chiar două dacă o cumulăm şi pe cea din viaţa reală". În ce-l priveşte pe Şerban Ionescu, el a acceptat să-l joace pe Emilian Maxim pentru că este un tip de personaj de care nu a avut parte în film. Şi Horia Brenciu este încântat de personajul său, Titi Prodan, mai ales că împărtăşeşte cu acesta o pasiune comună pentru formaţia de fotbal Rapid. "Titi Prodan, personajul pe care-l interpretez, are toate datele să fie ales deputat sau cel puţin primar. E văduv, e trecut prin viaţă, are o familie decentă, care cuprinde patru copii, o soră, o cumnată şi un câine şi are trei prieteni de care e nedespărţit la pescuit şi la meciurile Rapidului", comentează Horia Brenciu pe marginea personajului său. Şerban Ionescu recunoaşte însă că lucrul cu Horia Brenciu se mai lasă câteodată şi cu scântei, uneori tensiunile dintre personaje alunecând şi în afara platoului. "Horia e un tip deosebit. Ne înţelegem de minune. Sigur c-au mai existat şi mici probleme, dar sunt doar nişte baloane de săpun inerente unui proiect de grandoarea acestui serial", explică Şerban Ionescu.
Un alt serial românesc?
Succesul imens de audienţă obţinut de unele telenovele şi sitcom-uri autohtone a condus la o adevărată explozie a unor astfel de seriale, devenind din ce în ce mai greu de diferenţiat, aproape fiecare staţie TV importantă anunţând cel puţin o astfel de producţie. Totuşi producătorul nu este intimidat de această concurenţă. "Serialul
Om bogat, om sărac
se diferenţiază în primul rând prin resursele investite, prin actorii implicaţi, prin modul de filmare" consideră Narcisa Drăghici. Serialul se va difuza din octombrie, de luni până vineri, în fiecare după-amiază.
Regizorii, la raport
Aproximativ 65% din filmări sunt de interior, restul fiind efectuate în afara platourilor şi a locaţiilor de tip "indoor", conform celor patru regizori, care mărturisesc că au avut zile în care au filmat chiar şi în 8 locaţii diferite. "Noi vrem să demonstrăm că garanţia succesului este calitatea. Nu subestimăm publicul românesc şi dorim să realizăm un serial bazat pe o abordare curată, fără artificii şi găselniţe comerciale" spune Adrian Batista. La rândul său, Alexandru Mihail speră ca producţia la care lucrază "să poată impună pe piaţa românească de televiziune un nou standard calitativ pentru serialul de comedie românesc".