O echipă de cercetători români a creat prima trusă din Europa pentru detectarea rapidă a anticorpilor COVID-19

0
0
Teste covid

Echipa de cercetători români a companiei DDS Diagnostic a creat un nou produs, în scopul eficientizării semnificative a truselor de teste rapide pentru detectarea anticorpilor IgM/IgG COVID-19. Produsul a fost dezvoltat în cadrul unui proiect amplu coordonat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară, Horia Hulubei - IFIN HH.

Compania DDS Diagnostic a dezvoltat şi produs un kit de verificare, care va fi introdus în trusele pentru detectarea IgM/IgG COVID-19. Acest kit conţine 3 flacoane cu soluţii de control, două pentru rezultat pozitiv şi unul pentru negativ, care vor ajuta semnificativ utilizatorul să îşi verifice testul.

Noua trusă de testare a anticorpilor IgM/IgG va aduce beneficii evidente prin eliminarea semnificativă a rezultatelor fals pozitive şi negative. Acest produs va veni în ajutorul tuturor pacienţilor suspectaţi a fi infectaţi cu SARS-COV-2 şi va susţine demersul cadrelor medicale în identificarea şi monitorizarea acestora, prin îmbunătăţirea preciziei rezultatelor.

Primul lot de truse cu kit de verificare inclus va fi disponibil pe piaţa din România începând cu luna noiembrie 2020. Produsul a fost dezvoltat în cadrul proiectului co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate şi de DDS Diagnostic SRL.

trusa test covid-19

Compania DDS Diagnostic este beneficiarul proiectului „Creşterea diversităţii şi calităţii produselor de diagnostic imunocromatografice, prin introducerea iradierii gamma tehnologice şi adăugarea de controale pozitive externe”, care are ca obiectiv realizarea unei scheme flux tehnologic pentru producere controale truse IVD şi întocmirea dosarului cu documentaţia tehnică conform legislaţiei în vigoare privind punerea pe piaţă a dispozitivelor medicale in vitro (IVD), în perioada 22.01.2020 - 21.08.2021.

Valoarea totală a proiectului este de 1.518.240,00 lei, din care valoarea co-finanţării UE este de 1.283.000,00 lei.

DDS Diagnostic furnizează soluţii pentru laboratoarele medicale prin comercializarea de kituri, reactivi şi aparatură pentru diagnosticul in vitro. 

Societate


Ultimele știri
Cele mai citite