Fructele din import pot fi cancerigene, avertizează preşedintele Protecţiei Consumatorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Preşedintelui Autorităţii pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, susţine că fructele din import sunt tratate cu substanţe antifungice care pun în pericol sănătate consumatorilor, cauzând chiar apariţia cancerului.

Horia Constantinescu spune că importurile de fructe de pe teritoriul ţării noastre sunt tratate cu substanţe antifungice care protejează fructul, dar nu şi sănătatea consumatorului şi pot duce la apariţia cancerului. Recomandările specialiştilor sunt de a evita fructele care au un aspect perfect şi de a le alege pe cele cât mai proaspete, informează digi24.ro. 

„Nu, n-am retras de pe piaţă. În acest moment nu există un temei legal la acest moment, dar ne dorim elaborarea unor acte normative care să stabilească clar criteriile de retragere sau nu de pe piaţa, dar am depus diligenţe, cel puţin pentru citrice, de afişare a unei informaţii utile şi esenţiale consumatorului şi anume că fructele respective sunt tratate cu imazalil care nu este destinat consumului uman”, a mai spus Horia Constantinescu. 

SocietatePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite