Eric Clapton şi Steve Winwood, două chitare de aur la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi veterani ai blues-rockului britanic vor cânta vineri, de la ora 20.30, pe stadionul de rugby „Iolanda Balaş Soter”. Ei vor interpreta piese precum „Layla” şi „Wonderful Tonight”.

Clapton şi Winwood se află într-un turneu european care a început la 18 mai în Anglia şi se va încheia la 13 iunie la Istanbul. Pe lângă concertul pe care artiştii îl vor susţine în România, turneul mai cuprinde ţări precum Germania, Franţa, Suedia, Olanda, Serbia şi Austria.

Eric Patrick Clapton, poreclit „Slowhand", s-a născut în Anglia, în 1945, şi este considerat unul dintre cei mai buni chitarişti ai lumii. În topul „100 cei mai buni chitarişti ai tuturor timpurilor", publicat de celebra revistă „Rolling Stone", Clapton s-a clasat de poziţia a patra, după Jimi Hendrix, Duane Allman şi B.B. King. El a debutat în 1963 alături de trupa The Yardbirds, iar în anii ‘70 s-a remarcat pe plan solo.

Deşi a testat de-a lungul carierei, diverse stiluri, Clapton (65 de ani) a rămas fidel blues-ului, combinând-ul într-o multitudine de forme, ceea ce i-a adus titulatura de inovator al blues-rockului şi al rockului psihedelic. Printre cele mai cunoscute piese ale sale se numără „Layla", „Tears in Heaven" (melodie compusă după moartea unuia dintre copii săi), „Cocain", „I Shot the Sheriff" (un cover după Bob Marley) şi „Crossroads".

Clapton este singurul muzician inclus de trei ori la rând în Rock and Roll Hall of Fame, o dată cu prima trupă din care a făcut parte, Yardbirds, a doua oară alături de formaţia Cream, dar şi în calitate de cântăreţ solo. Steve Winwood s-a născut în 1948, în Anglia, şi este un cunoscut interpret de jazz, rock şi blues-rock. În acelaşi timp, el este şi solist, vocea sa de tenor fiind unul dintre motivele pentru care lui Clapton îi face plăcere să cânte alături de el. Winwood s-a clasat pe poziţia a 33-a în topul „100 cei mai buni cântăreţi ai lumii", realizat de revista „Rolling Stone" în 2008.

Bilete pentru concertul de vineri seară, de pe Stadionul „Iolanda Balaş Soter", din Bulevardul Mărăşti, numărul 26, mai sunt disponibile doar la categoriile de preţ 179, 293 şi 349 de lei şi se pot achiziţiona din reţeaua Eventim.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite