Codruţa Kovesi: Reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“
Laura Codruţa Kovesi, în timpul interviului acordat ziarului „Adevărul“

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a declarat, marţi, la Consiliul Superior al Magistraturii, că reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, precizând că CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.

În cadrul şedinţei de marţi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a pus în discuţie şi reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase faţă de magistraţi, după decizia instanţei supreme de condamnare a fostului premier la doi ani de închisoare cu executare, informează Mediafax.

Fostul preşedinte al CSM Horaţius Dumbravă, precum şi judecătorul Cristian Danileţ au spus că avocaţii lui Adrian Năstase au avut un comportament nepotrivit faţă de justiţie. Horaţius Dumbravă a cerut sancţionarea Avocatului Poporului, pentru că s-a antepronunţat în dosarul lui Adrian Năstase.

Atacuri la adresa procurorilor

Procurorul general, Codruţa Kovesi, a spus că în ultimele zile au fost mai multe atacuri la adresa procurorilor, iar iniţiativa de a lua apărarea acestora este binevenită. În opinia Codruţei Kovesi, reacţiile avocaţilor lui Adrian Năstase prejudiciază autoritatea judecătorească, iar CSM trebuie să dea un semnal clar din această perspectivă.

Ea a mai spus că CSM trebuia să ia atitudine încă din urmă cu două săptămâni, când avocaţii au ridicat problema decretelor de numire în funcţii a unor magistraţi.

Kovesi a reafirmat că, din punctul ei de vedere, poliţia judiciară trebuie să treacă de la Minsiterul de Interne la Ministerul Public, pentru a nu mai exista presiuni politice.

Sătui de dosare politice

„Ne-am săturat să fim acuzaţi că facem dosare politice", a spus Kovesi. Procurorul general a mai spus că vor fi făcute verificări privind modul în care poliţiştii judiciari au pus în aplicare decizia de condamnare a lui Adrian Năstase, iar dacă va constata că nu au fost respectate toate procedurile, va retrage avizele poliţiştilor.

Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a spus că face un apel public la rezerve în declaraţiile publice în acest caz. În replică, Codruţa Kovesi a spus că nu le poţi interzice avocaţilor sau jurnaliştilor să comenteze un dosar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite