COD GALBEN Dunărea va fi sub atenţionare în perioada 16 – 23 iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 16 – 23 iunie, Dunărea va fi sub atenţionare de cod galben între localităţile Gruia şi Zimnicea, sector pe care este îndiguită. Hidrologii spun că pe 17 iunie fluviul va atinge, la intrarea în ţară, debitul maxim de 10.600 de cubi pe secundă.

Potrivit hidrologilor, se va institui cod galben (faza I de apărare) pe Dunăre, pe sectorul Gruia - Zimnicea (judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman), începând cu data de 16 iunie la ora 06.00 până pe 16 iunie la aceeaşi oră. În plus, în acest interval va fi depăşită cota de atenţie la Isaccea (judeţul Tulcea).

„Dunărea pe sectorul aval Gruia este îndiguită, nefiind preconizată apariţia unor probleme deosebite”, spune directorul Centrului de Prognoze Hidrologice din cadrul INHGA, Marius Mătreaţă, citat de Mediafax.

Nu este o situaţie deosebită pe Dunăre, spune Mătreaţă, întrucât maximul pe care îl va atinge debitul Dunării la intrarea în ţară va fi, conform prognozei actuale, de 10.600 de metri cubi pe secundă, în timp ce, în aprilie, când nu s-au înregistrat evenimente, debitul a atins un maxim de 11.900 de metri cubi pe secundă.

Vineri, debitul Dunării la Baziaş este de 9.800 metri cubi/ secundă, sâmbătă ajunge la 10.300 metri cubi/ secundă, duminică - la 10.500 metri cubi/ secundă, luni - la 10.600 metri cubi/ secundă, pentru ca apoi să scadă în fiecare zi cu câte 100 metri cubi/ secundă, potrivit prognozei emise vineri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite