Bian, avere de bugetar şpăgar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul de stat Silviu Bian a fost reţinut de procurorii DNA şi arestat de Tribunalul Bucureşti pentru că a primit bani de la subalternii săi.

Silviu Bian (51 de ani), preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi vicepreşedintele PDL Alba, a fost reţinut sâmbătă de DNA. Procurorii anticorupţie îl acuză de luare de mită în formă continuată. Acesta a primit, luna trecută, 22.000 de euro şi 19.000 de lei de la subalternii săi de la AJOFM Braşov pentru a fi menţinuţi în funcţii. Sâmbătă, funcţionarul a fost prins după ce a primit încă 82.000 de lei. Aseară, Tribunalul Bucureşti a emis pe numele său mandat de arestare pentru 29 de zile. Tot aseară, premierul Emil Boc l-a demis pe Bian de la conducerea ANOFM.

Declaraţia de avere a demnitarului arată faptul că este un bugetar înstărit. Silviu Bian deţine patru terenuri, patru locuinţe, două autoturisme şi un tractor vechi de 40 de ani. În documentul amintit apar trei terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 16.000 de metri pătraţi şi un teren extravilan. Agricultura i-a adus anul trecut venituri de 25.000 de lei.

Familia Bian are două apartamente, unul în Alba Iulia şi altul în Cluj-Napoca, şi două case. Una este situată în Alba Iulia, în cartierul exclusivist „Dealul Furcilor". Silviu Bian a mai trecut în declaraţie două conturi, de 50.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Preşedintele ANOFM a avut anul trecut venituri de 54.000 de lei, iar soţia acestuia, medic de familie, a câştigat 33.600 de lei.

Beizadeaua ucigaşă

Silviu Bian face parte din corpul experţilor contabili şi este practician în insolvenţă. În urmă cu trei ani, fiul său, Alin George Bian (21 de ani), a lovit cu BMW-ul primit cadou de la tatăl său un bărbat chiar pe o trecere de pietoni din Alba-Iulia. După mai multe operaţii, victima a decedat. Alin Bian a fost trimis în judecată abia anul trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite