Ziua Pompierilor. Sâmbătă, vizitatorii mari şi mici sunt aşteptaţi la exerciţii demonstrative în parcul Carol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii din România comemorează în data de 13 septembrie 171 de ani de la bătălia din Dealu Spirii. Această bătălie a rămas în memoria neamului românesc drept un act eroic al pompierilor militari în apărarea Revoluţiei de la 1848.

Cu această ocazie, evenimentele dedicate aniversării Zilei Pompierilor au început la  Monumentul „Eroilor Pompieri” din Bucureşti. Cei mai meritoşi militari au primit cei distincţiile anului.

„Festivitatea va cuprinde ceremonii militare şi religioase, precum şi conferirea însemnelor onorifice ‘Pompierul de onoare al anului’ şi ‘Salvatorul de onoare al anului’ celor care s-au remarcat prin obţinerea unor performante profesionale deosebite, servicii de excepţie şi acte de eroism în executarea misiunilor. Vor fi acordate insigne onorifice celor mai merituoşi militari, desemnaţi ‘Salvator de Onoare’, respectiv ‘Pompier de Onoare’ ai anului”, a transmis Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, într-un comunicat, informează europafm.ro. 

Momentul aniversar s-a încheiat cu defilarea Detaşamentelor de Onoare ale IGSU Bucureşti – Ilfov, precum şi a tehnicii de intervenţie specifice structurilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Tot vineri, cu ocazia Zilei Pompierilor din România, publicul a putut vizita gratuit Foişorul de Foc, în intervalul orar 8,00 – 16,00.

Sâmbătă, IGSU „Dealul Spirii” Bucureşti- Ilfov îşi aşteaptă vizitatorii la expoziţiile de tehnică şi exerciţiile demonstrative pregătite special pentru ei în parcul Carol din Bucureşti, de la 10,00 şi 18,00.

Duminică, în intervalul 10,00 – 18,00, subunităţile operative din cadrul IGSU îşi vor deschide porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu specificul profesiei de salvator, evenimentul constituind un bun prilej pentru ca cei interesaţi să cunoască activităţile şi misiunile specifice armei. Totodată, vor fi organizate ateliere de lucru, în scopul conştientizării cetăţenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice tipurilor de situaţii de urgenţă.

Câteva dintre cele mai dificile misiuni ale pompierilor au fost suprinse în acest colaj video:

Pompieri au primit felicitări şi din partea celor mici. 

„La mulţi ani, prieteni pompieri. Sunt mândru de voi”, transmite micuţul din imagine. 

Micuţa Sofia le-a urat şi ea „La mulţi ani” pompierilor care fac lumea mai bună.  

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite