Ziua cea mai neagră: au vrut să scape de caniculă în apă, dar s-au înecat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Canicula face indirect victime. Nu mai puţin de patru persoane s-au înecat, sâmbătă, după ce au intrat în apă ca să se răcorească. Un alt tânăr s-a înecat, vineri, în Mureş, după ce a sărit în apă să-şi salveze fratele mai mic.

Sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 10.00, pompierii bucureşteni au scos din râul Dâmboviţa, din zona Bibliotecii Naţionale, un tânăr de 24 de ani. Manevrele de resuscitare ale medicilor SMURD, sosiţi la faţa locului, nu au putut să salveze victima de la înec.

Tânărul, care consumase alcool şi etnobotanice, petrecuse toată noaptea cu prietenii, iar dimineaţă s-a aruncat în Dâmboviţa pentru a se răcori. O tânără care trecea pe stradă a văzut victima în apă şi a sunat la 112. La faţa locului au fost trimişi, pe lângă pompieri, scanfandrii şi două echipaje SMURD.

Un alt bucureştean, de aproximativ 50 de ani, s-a înecat în lacul Plumbuita. Scafandrii i-au găsit trupul neînsufleţit sâmbătă după-amiază. Bărbatul intrase în apă, cel mai probabil, pentru a scăpa de caniculă. Martorii au sunat la 112 la ora 13.30, după ce bărbatul a dispărut sub apă şi nu a mai revenit la suprafaţă, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile.

La faţa locului au ajuns scafandrii de la ISU şi un echipaj de la ambulanţă. Pompierii l-au scos pe bărbat din apă în jurul orei 14.15, însă acesta era deja decedat.

A sărit în apă şi a făcut infarct

Un turist, 76 de ani, şi-a găsit sfârşitul în apele Mării Negre, în zona staţiunii Eforie Sud. Bărbatul venise cu familia la mare pentru o aniversare. Canicula l-a determinat să se arunce în apele mării, de unde nu a mai ieşit. Salvamarii au încercat să-l salveze, dar nu au reuşit. Cel mai probabil, victima suferea de o afecţiune cardiacă.

O altă tragedie s-a petrecut, sâmbătă, la Giurgiu. Un tânăr de 17 de ani, din comuna giurgiuveană Slobozia, a murit după ce a dispărut în apele lacului Groapa cu cenuşă, adânc de 4 metri, din municipiul Giurgiu. Victima a fost scoasă din apă după o oră, încercările de resuscitare nedând niciun rezultat. Prietenii tânărului au spus că acesta nu ştia să înoate, dar a intrat în apă pentru a se răcori.

"Groapa cu cenuşă" a fost cândva zonă de deversare a fostei CET Giurgiu, iar în acest moment este utilizată de localnici ca zonă de agrement. Trupul neînsufleţit al băiatului de 17 ani a fost transportat la morga din Giurgiu pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor morţii.

Şi-a salvat fratele mai mic

Un alt tânăr, de 25 de ani, din oraşul harghitean Bălan, s-a înecat, vineri, în râul Mureş. Acesta venise la pescuit împreună cu familia, în apropierea comunei Remetea. La un moment dat, fratele său mai mic, de 11 ani, a căzut în apă şi a fost luat de curent.

El a reuşit să se agaţe de nişte crengi şi a văzut cu fratele său mai mare, deşi nu ştia să înoate a sărit după el în apă. Alertaţi, pompierii au sosit imediat la faţa locului şi au început să-l caute pe tânăr. Victima a fost găsită moartă după aproximativ două ore, agăţată în câteva crengi sub apă.

Întrucât apa nu este foarte adâncă, medicii şi pompierii presupun că tânărul, încins de soare, fie a făcut infarct la contactul cu apa rece a râului, fie s-a speriat şi nu şi-a mai putut controla mişcările astfel încât să se menţină la suprafaţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite