VIDEO „Marş pentru Europa“: 60 de ani de la formarea Uniunii Europene

0
0

„Marşul pentru Europa” este programat, sâmbătă, de la ora 12.00, la Bucureşti, dar şi în alte oraşe europene, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene. Manifestanţii se întâlnesc în Piaţa Victoriei de unde vor porni spre Piaţa Unversităţii pentru a manifesta pentru pace şi unitate şi împotriva naţionalismului. Tot sâmbătă are loc protestul poliţiştilor nemulţumiţi de salarizare, dar şi cel împotriva avorturilor.

La împlinirea a 60 de ani de la formarea Uniunii Europene, în Capitală va avea loc un manifest pentru solidaritate şi împotriva diviziunulor din Uniunea Europeană.

„Timp de 60 de ani, Comunitatea Europenă şi apoi Uniunea Europeană au contribuit la asigurarea păcii în Europa, a prosperitatii şi progresului. Pentru cei care cred într-o Europă puternică, unită şi democratică, este timpul să se ridice în picioare. Împotriva naţionalismului şi populismului. Pentru o Europă a unităţii împotriva diviziunilor şi zidurilor din uniune. Pentru o Europă unită, care îşi respectă angajamentele de pace, libertate, securitate, prosperitate. Pentru o Europă a solidarităţii şi responsabilităţii comune. Pentru o Europă care protejează interesele şi valorile europene în lume. Pentru o Europă a democraţiei, care oferă cetăţenilor europeni forţă. Pentru o Europă a speranţei, împotriva unei Europe a fricii. Pentru un plan de relansare şi desăvârşirie a unităţii politice europeane”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Manifestanţii se vor întâlni în Piaţa Victoriei la ora 12.00, urmând ca la 14.30 să elibereze 300 de baloane cu heliu în acelaşi timp cu participanţii din celelalte oraşe europene, iar după ora 15.00, aceştia vor pleca în marş spre Piaţa Universităţii şi retur.

De asemenea, în timpul marşului, 20 de voluntari vor purta steagul Uniunii Europene.

Evenimentul este organizat de comunitatea "Corupţia ucide" în colaborare cu organizaţia europeană "We are Europe".

În Bucureşti au loc alte două marşuri la ora respectivă. La ora 12.00, poliţiştii nemulţumiţi de salarizare vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, pe traseul Piaţa Revoluţiei - Strada Dem I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei, unde protestul va continua până la ora 16.00.

Totodată, la ora 12.30, în Parcul Unirii, se vor aduna şi manifestanţii împotriva avortului

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite