VIDEO Andrei Roşu, antreprenorul care şi-a mutat „biroul“ în Piaţa Victoriei, somat să plece

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Roşu, în primele zile de prostest în Piaţa Victoriei. Foto Inquam Photos / George Călin
Andrei Roşu, în primele zile de prostest în Piaţa Victoriei. Foto Inquam Photos / George Călin

Andrei Roşu, tânărul care şi-a mutat „biroul” în Piaţa Victoriei pentru a putea lucra, dar şi pentru a protesta la adresa guvernului a fost somat de poliţişti să părăsească piaţa, după cum a scris pe contul său de Facebook. El se va putea întoarce abia după ce jandarmii vor îngrădi zona.

„Ziua 16 de protest. Suntem în Piaţa Victoriei, poliţia vrea să ne ia de aici, spune că nu avem voie să protestăm, în schimb cei de vis-a-vis au voie să fure. Ni s-a spus că până nu îngrădeşte poliţia acest loc, nu avem voie”, a explicat Andrei Roşu. 

Modul inedit de protest a început pe 2 februarie, când un grup de antreprenori a decis să-şi mute biroul în Piaţa Victoriei şi să lucreze de acolo. Printre ei se număra şi maratonistul şi antreprenorul Andrei Roşu, care şi-a instalat, în Piaţa Victoriei, un birou improvizat pe o masă pe care şi-a pus laptopul, pentru a munci, dar în acelaşi timp să şi poată protesta faţă de modificările aduse de Executiv la Codul penal, el afişând mesajul ”Statul acasă, la căldură, primul pas spre dictatură”.

   

”Este foarte bine, aer relativ curat, chiar dacă Bucureştiul este una dintre metropolele cele mai poluate din Europa. Este fantastic să poţi lucra cu vedere către Guvern, este o ocazie unică. Fiind obişnuit timp de 15 ani cu multinaţionalele pot să şi lucrez, să şi protestez. Până la urmă, simpla prezenţă aici este o formă de protest. Trebuie să ştie guvernanţii că ţara nu se opreşte. Noi lucrăm în continuare, fiindcă avem de plătit impozite. Sper să vină şi alţi oameni care pot lucra de aici. În ziua de azi nu mai eşti dependent de un spaţiu pentru a lucra, atât timp cât ai internet şi un laptop”, spunea Andrei Roşu în prima zi de protest la locul de muncă.

Totodată, el afişa şi câteva mesaje pe biroul improvizat, respectiv: ”Statul acasă, la căldură, primul pas spre dictatură” şi programul său: ”Programul de azi: 09-17 birou, 17.00 protest”. 

La protestul de miercuri au participat 800 de persoane, printre care şi străini, veniţi în România, special pentru manifestaţii. Şi la Cluj-Napoca a fost un miting anti-Executiv, cu sute de participanţi. Nici susţinătorii Guvernului n-au renunţat să iasă în stradă. Au fost în jur de 80 de oameni la Cotroceni, care au cerut demisia preşedintelui.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite