Un copil rănit de un paraşutist la un miting aviatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În timpul aterizării, un paraşutist din lotul naţional a rănit un copil  Foto: Mihaela Cojocariu
În timpul aterizării, un paraşutist din lotul naţional a rănit un copil  Foto: Mihaela Cojocariu

Un paraşutist care participa la un miting aviatic de la Suceava a căzut astăzi în mulţime, peste un copil în vârstă de 12 ani. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) au spus că cei doi au fost răniţi şi au fost transportaţi la spital.

Şeful ISU Suceava, colonelul Ioan Burlui, a declarat că incidentul a avut loc în zona de protecţie a mitingului aviatic, unde era adunată mulţimea care asista la eveniment. Acesta menţionează că la cădere paraşutistul a rănit un copil de 12 ani care asista la miting.

Incidentul s-a produs la aterizare, în condiţiile în care paraşutistul avea viteză în momentul în care se pregătea să coboare.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, paraşutistul implicat în accident are 29 de ani şi se numeşte Dragoş Mureşan şi este din Braşov. El face parte din lotul naţional şi are la activ peste o mie de zboruri.

În urma accidentului, paraşutistul a suferit o fractură de piramidă nazală şi o fractură la antebraţ, iar copilul a suferit un şoc traumatic. Ambele persoane au fost supuse unor investigaţii medicale.

În ciuda evenimentelui, mitingul aviatic nu a fost întrerupt şi s-a desfăşurat conform programului.

Mitingul aviatic de la Suceava are loc sâmbătă şi duminică cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă a Aeroportului „Ştefan Cel Mare” din Suceava.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite