Trei fraţi români, condamnaţi la 28 de ani de închisoare în Marea Britanie: au făcut peste un milion de euro din sclavie modernă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Met Police
FOTO: Met Police

Trei fraţi români din Marea Britanie au fost condamnaţi la 28 de ani de închisoare. Aceştia au fost găsiţi vinovaţi, de tribunalul din Blackfriars Crown, de trafic de persoane şi exploatare.

Cei trei români, Valentin Lupu, de 25 de ani, Grigore Lupu, de 39 de ani, şi Alexandru Lupu, de 43 de ani, erau membri ai unei grupări criminale din Ilford, Marea Britanie. Bărbaţii au fost găsiţi vinovaţi de trafic de persoane şi au fost condamnaţi, vineri, de tribunalul din Blackfriars Crown, la 28 de ani de închisoare, informează mylondon.news

Cei trei bărbaţi racolau persoane din România şi le aduceau în Marea Britanie pentru a le exploata în construcţii. Victimelor li se promiteau salarii de 500 de lire sterline pentru o lună de muncă, dar când ajungeau în Marea Britanie acestea erau lăsate fără cărţi de identitate şi erau forţate să locuiască în case supraaglomerate din Estul Londrei.

Multe dintre persoanele care ajungeau pe mâna celor trei bărbaţi erau bătute şi nu aveau acces la propriile venituri, care erau controlate de grupare. 

Pentru ca victimele să deţină calificările necesare cerute de munca în construcţii, cei trei fraţi falsificau documentele necesare angajării. Bărbaţii exploatau persoane de mai bine de trei ani şi au obţinut venituri de peste 1,3 milioane de euro.

În octombrie 2018, în urma unei acţiuni de amploare, desfăşurată în Marea Britanie şi în România, au fost descoperite 33 de victime, dintre care 24 erau bărbaţi, 4 femei şi 5 copii.

Potrivit procurorului Ian McLoughlin, victimele erau forţate să trăiască în condiţii umilitoare, printre gândaci, insecte şi şoareci.

romani uk
Aveam apă caldă, dar se oprea fix când făceai baie. Primeam apă caldă cu raţia, pentru că aceasta putea fi oprită din bucătărie. Munceam cam opt ore pe zi, şapte zile pe săptămână, având o singură zi liberă la două săptămâni, a mărturisit una dintre victime, în instanţă. 

În casa comună, stingerea e făcea la ora 20:00 şi femeile locuiau alături de bărbaţi, spaţiul fiind separat printr-o simplă cortină. Victimele erau plătite cu aproximativ 2 euro pe oră. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite