Testarea Covid-19 poate fi făcută gratuit cu teste antigen în 106 farmacii din ţară. Lista acestora, publicată de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Românii se pot testa gratuit  pentru Covid-19, în 106 farmacii din ţară care folosesc teste antigen rapide de la Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe farmacii de acest fel sunt în Prahova mai exact 19 centre de acest fel. În Bucureşti sunt 12 farmacii în care persoanele se pot testa gratuit.

Potrivit unui ordin al ministrului Sănătăţii privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigen rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil.

În România sunt, în acest moment, 106 farmacii care testează gratuit pentru COVID-19, dintre care 12 în Bucureşti, 19 în Prahova, 13 în Cluj, câte 10 în Constanţa şi Iaşi, iar două în Timiş. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite