Soţul Gabrielei Firea, primarul Florentin Pandele, a fost achitat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriela Vrânceanu Firea şi Florentin Pandele
Gabriela Vrânceanu Firea şi Florentin Pandele

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, şi ceilalţi cinci acuzaţi de către DNA, în cazul privind construirea ansamblului rezidenţial Athos, au fost achitaţi astăzi de către Tribunalul Bucureşti. Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Florentin Pandele a fost trimis în judecată, în decembrie 2008, fiind acuzat de fals intelectual. Procurorii anticorupţie susţin că în cursul anului 2007 Yilmaz Oguz ar fi cumpărat un teren în Voluntari în vederea construirii unui ansamblu rezidenţial.

Mită pentru avize

În acest scop, el i-ar fi dat unei persoane 180.000 de euro pentru a intervene pe lângă funcţionari din Primăria Voluntari în vederea emiterii certificatului de urbanism.
În septembrie 2007, Pandele, secretarul general al primăriei Carmen Nicoleta Şerban, dar şi arhitectul şef, Cristian Moscu, ar fi eliberat în fals o autorizaţie de construcţie a ansablului rezidenţial Athos. În aceeaşi zi, cei trei au revocat actul, însă documentul ajunsese deja la Yilmaz Oguz care a demarat lucrările de construcţie. Astfel, el a încheiat circa 60 de antecontracte de vânzare-cumpărare pentru apartamente din ansamblul rezidenţial Athos, încasând aproximativ 5.000.000 euro.

În acest timp, funcţionarii Primăriei Voluntari implicaţi în emiterea acestui înscris nu ar fi făcut niciun demers pentru a se respecta legalitatea în privinţa construirii ansamblului rezidenţial, primul demers de acest fel fiind realizat abia după începerea cercetărilor în prezenta cauză.

Florentin Pandele s-a căsătorit anul trecut cu realizatoarea TV Gabriela Firea. Cei doi aşteaptă îun băieţel, care se va naşte în primăvara anului viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite