Şeful DNA, Daniel Morar: Au votat în localităţile de domiciliu militari aflaţi în Afganistan, deţinuţi, decedaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Adevarul/ Daniel Morar
Foto Adevarul/ Daniel Morar

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Daniel Morar, a declarat, duminică seara, la Realitatea TV, că procurorii au constatat că la referendum au votat în localităţile de domiciliu militari aflaţi la Kandahar, în Afganistan, deţinuţi aflaţi în închisoare, precum şi decedaţi.

Morar a precizat că ridicarea listelor de vot s-a făcut de procurori în urma unor plângeri ale unor ONG-uri, persoane fizice, partide politice, constatându-se ulterior faptul că pe unele liste seria cărţii de identitate şi numărul numeric personal nu există la numele indicat ca şi votant.

Totodată, Daniel Morar a spus că procurorii au metodele lor de investigare, de observaţie, dând exemplu secţiile pilot de votare - aproximativ 2.800 -, unde din trei în trei ore sau din două în două ore se comunicau câte persoane au votat.

Nu îndemnarea populaţiei să meargă la vot este cercetată, ci modalitatea în care s-a votat, a precizat Morar.

El a explicat faptul că s-a observat că în localităţi cu o mie de locuitori 40 la sută dintre alegători au votat între orele 20.00-23.00, în condiţiile în care în 11 ore, în alte locuri, au votat 60 la sută din persoane.

"Nu investighează nimeni nicio persoană care a votat, sunt întrebate dacă au votat pe două liste şi procurorilor li s-a răspuns că nu au votat şi lucrurile au devenit simple", a precizat, al Realitatea TV, şeful DNA.

CITEŞTE CE A MAI DECLARAT ŞEFUL DNA: Daniel Morar: Nu se fac dosare politice la DNA

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite