RA-APPS se răzgândește. Președintele suspendat Traian Băsescu a înotat la Dante și a mobilat vila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila Dante văzută de sus
Vila Dante văzută de sus

RA-APPS a precizat, la solicitarea Secretariatului General al Guvernului, că la realizarea investiției pentru Vila Dante s-a avut în vedere organizarea acesteia ca reședință pentru un fost șef de stat și că modificările au fost hotărâte de Administrația Prezidențială, informează hotnews.ro.

Secretariatul General al Guvernului a trimis RA-APPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) câteva întrebări incomode în legătură cu vila Dante, pe care premierul Victor Ponta a prezentat-o acum două zile drept vila pe care și-a amenajat-o președintele suspendat Traian Băsescu ca locuință după terminarea mandatului prezidențial. Vezi aici corespondența dintre cele două instituții

Vila Dante nu e pentru un șef de stat, dar e amenajată de acesta

Deși Biroul de presă al președintelui a infirmat acuzația, răspunsurile oferite de RA-APPS nu par a fi în favoarea celui ales de popor și suspendat de Parlament.

Astfel, RA-APPS a explicat, pe ințelesul tuturor, la solicitarea Guvernului, ce semnificație are sintagma „destinația Vilei Dante a fost gândită ca o viitoare reședință pentru un fost șef de stat", având în vedere dezmințirea președintelui suspendat și precizarea acestuia că ar mai fi înotat din când în când acolo.

„La realizarea investiției s-a avut în vedere organizarea Vilei Dante ca reședință pentru un fost șef de Stat. amenajându-se în acest fel dormitoare, băi, dressinguri, bucătării și alte asemenea. Destinația fiecărei camere și mobilierul necesar au fost stabilite în perioada aprilie - decembrie 2011 de către Constructor și Administrația Prezidențială", a fost răspunsul înghesuit al instituției, care lasă să se înțeleagă că președintele suspendat a avut, de fapt, de-a face cu Vila Dante, mai mult decât cu piscina acesteia, care este poziționată separat de casă.

În Vila Dante există echipament sportiv cu proprietar necunoscut

RA-APPS a trebuit să răspundă, de asemenea, la întrebarea dacă aparatura din Sala de Sport aparține Vilei Dante. „Aparatura nu aparține vilei Dante", a scris RA-APPS, însă proprietarii echipamentului sportiv din vila Dante sunt necunoscuți. „Singurii în măsură să precizeze de unde provine apartura sunt cei de la SPP", a concluzionat RA-APPS.

Cu toate acestea, piscina este folosită

Regia a confirmat, de asemenea, spusele președintelui suspendat Traian Băsescu că obișnuia să înoate la vila Dante. „De la data recepției piscine a fost folosită. Menționăm că personalul RA-APPS participă exclusiv la operațiunile tehnice de purificare a apei, de înlocuire și curățenie", a scris RA-APPS în răspunsul trimis Guvernului.

Investiția de 2 milioane de euro este legală

O altă întrebare adresată de Guvern instituției trasă la răspundere pentru găselnița vilei Dante este dacă investiția realizată pe proprietatea lipită de locuința de protocol a președintelui suspendat este legală. Regia a răspuns afirmativ, motivând pe larg, aprobarea cheltuielilor și responsabilii pentru cheltuirea înțeleaptă a banului public.

„Investiţia propusă pentru Vila Dante de către conducerea RA-APPS a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al RA-APPS în luna februarie 2011 şi aprobată ulterior de către doamna Daniela Nicoleta Andreescu - Secretarul General al Guvernului. Cuantumul investiţiei a fost discutat şi analizat, anterior aprobării Consiliului de Administraţie, cu doamna Daniela Nicoleta Andreescu - Secretarul General al Guvernului. Investiţia a fost realizată integral şi recepţionată de către RA-APPS în aprilie 2012", se arată în precizarea transmisă, joi, Secretariatului General al Guvernului de către RA-APPS.

Administrația prezidențială s-a consultat cu constructorul, dar nu prea

Răspunsurile RA-APPS vin ca o contrazicere a comunicatului transmis de Regie, ieri, când aceștia au susținut fără echivoc că „până în prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul să aibă destinația prevăzută de legea privind acordarea unor drepturi foștilor șefi de stat".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite