Procurorii cer pedepse cu închisoarea pentru Victor Ponta şi Dan Şova în dosarul „Turceni-Rovinari”. Câţi ani riscă foştii demnitari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul premier al României, Victor Ponta.
Fostul premier al României, Victor Ponta.

Astăzi are loc o nouă înfăţişare în dosarul „Turceni-Rovinari”, aflat pe rol la Instanţa Supremă, în care Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri şi complicitate la evaziune fiscală, iar Dan Şova la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri. Procurorii cer pedepse cu închisoarea pentru cei doi. Astfel Şova riscă aproximativ 12 ani de închisoare, iar Ponta 6 ani de închisoare. Amândoi inculpaţii de află în sala de judecată.

UPDATE Pledoaria procurorului anticorupţie se apropie de final. Dan Şova pare nervos, vorbeşte cu avocatii si isi consulta notitele. 

În schimb, Victor Ponta parcă nici nu este prezent, priveşte pe geam sau în tableta pe care o are la el, total indiferent la cuvintele acuzarii.

UPDATE Procurorii DNA cer pedepse cu executare pentru fostul premier Victor Ponta şi pentru prietenul său, Dan Şova, în dosarul Turceni-Rovinari. Cei doi nu par foarte îngrijoraţi. Dan Şova se află alături de avocatii săi, notează şi zâmbeşte larg, dezaprobator în timp ce procurorul citeste pledoaria acuzării. Victor Ponta se află în ultimul rând al sălii de judecată, ocupat cu telefonul mobil.

În dosarul "Turceni - Rovinari", procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SĂ (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul sau de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi "Şova şi Asociaţii" la dată faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite