Primarul Ploieştiului, arestat preventiv pentru luare de mită, şi-a dat demisia din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iulian Bădescu este arestat preventiv pentru finanţarea ilegală a echipei Petrolul Ploieşti FOTO Dana Mihai
iulian Bădescu este arestat preventiv pentru finanţarea ilegală a echipei Petrolul Ploieşti FOTO Dana Mihai

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu (PSD), arestat preventiv pentru luare de mită şi abuz în serviciu, şi-a dat demisia din funcţie, marţi, a anunţat avocatul acestuia la Curtea de Apel Ploieşti, unde se discută contestaţia sa la măsura arestului. Anunţul a fost făcut de unul dintre avocaţii acestuia, William Brânză.

Curtea de Apel Ploieşti a judecat marţi contestaţia formulată de Iulian Bădescu faţă de măsura arestului preventiv, instanţa rămânând în pronunţare.

“Am abordat atât probleme de ordin tehnic cât şi probleme de ordin procedural. Ca element de noutate vreau să vă spun că de astăzi (n.r. - marţi) Primăria Ploieşti nu mai are primar. Domnul primar Bădescu şi-a dat demisia”, a spus avocatul.

Iulian Bădescu a fost arestat preventiv săptămâna trecută, el fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu într-un dosar care vizează acordarea de fonduri de la bugetul local echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti. La scurt timp după aflarea deciziei instanţei, edilului i s-a făcut rău, astfel că a fost nevoie de intervenţia medicilor de pe ambulanţă, la ieşirea din sediul Tribunalului Bădescu afirmând că a avut un puseu de tensiune. Având în vedere starea sa de sănătate, el a fost dus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, fiind ulterior transportat la Spitalul Penitenciar Jilava.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii Serviciului teritorial Ploieşti al instituţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale în cazul lui Iulian Bădescu, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit (două acte materiale), informează Mediafax.

Conform anchetatorilor, Iulian Bădescu, în calitate de primar al Ploieştiului şi ordonator principal de credite, a semnat, în 21 ianuarie 2013, un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară “Lupii Galbeni 2012” Ploieşti, iar în 28 iunie 2013 a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei, în trei tranşe, către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite